Siirry sisältöön

Ammatilliset koulutuspolut maahanmuuttajille

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Lyhyt- tai korttikoulutus
Toteutus
Päivä
Sijainti
Turuntie 9, Laitila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutus alkaa jaksolla, jossa opiskelet ammattiin orientoivia suomen kielen opintoja 3 pv/vko ja toiveammattisi ammattiaineita 2 pv/vko.  Lisäksi pääset tutustumaan toiveammattisi työtehtäviin työssäoppimisjaksolla.

Aloitusjakson jälkeen jatkat opintojasi valitsemallasi ammatillisella polulla

Koulutus sisältää suomen kielen opintoja koko koulutuksen ajan.

Koulupäivät ovat arkisin klo 9–15. Opiskelu tapahtuu suomen kielellä. Opinnoista osa tehdään työpaikalla tapahtuvana oppimisena työharjoitteluna. Jos saat työpaikan koulutuksen aikana, opiskelua voi jatkaa oppisopimuksella.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille esimerkiksi Tuva-, Ammattikoto- tai suomen kielen koulutuksen jälkeen tai muuten Suomessa pitkään asuneille tai työssä olleille henkilöille.

Tavoite

Opiskele toiveammattiisi hoiva-avustajaksi, kokiksi, tarjoilijaksi, laitoshuoltajaksi, hitsaajaksi tai levysepäksi. Koulutuksen lopuksi saat suomalaisen tutkinnon ja voit työllistyä ammattiin.

Koulutuksessa

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille esimerkiksi Tuva-, Ammattikoto- tai suomen kielen koulutuksen jälkeen tai muuten Suomessa pitkään asuneille tai työssä olleille henkilöille.

Valintaperusteet

Hakijan tulee osata suomen kielen alkeet. Suomen kielen lähtötason suositus A1.3 – A2.2.

Koulutukseen valittavalla tulee olla vahva motivaatio oppimista ja alalla työskentelyä kohtaan.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Jos tulet valituksi koulutukseen, sovi työllistymissuunnitelmasi päivittämisestä TE-toimiston/kuntakokeilun kanssa. Koulutus tulee lukea työllistymissuunnitelmassasi, jotta sinulle voidaan maksaa korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuutesi maksaja.

Lisätietoja

Lisätietoja hakeutumisesta ja taloudellisista etuuksista antaa:

TE-toimisto koulutusneuvonta, p. 0295 020 702 ma-pe 9.00-16.15

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden kautta.

Perustele hakemuksesi huolella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Valinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.

Yhteyshenkilöt

Anna-Kaisa Nieminen

Opinto-ohjaaja, ohjauspalveluvastaava, Kone- ja tuotantotekniikka, Liiketoiminta, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, Sosiaali- ja terveysala, Turvallisuusala, TUVA (Tutkintokoulutukseen valmentava)

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7769
Turuntie 9, LAITILA