Elintarvikealan perustutkinto, elintarvikkeiden valmistaja
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Perustutkinto
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Kohderyhmä
WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Tavoite
Elintarvikkeilla on keskeinen merkitys ihmisten terveydelle, yhteiskunnan taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle, suomalaisen ruokakulttuurin ja elävän maaseudun säilymiselle sekä elinympäristön ja luonnon kestävälle kehitykselle. Elintarvikealan toimintaa ohjaavia periaatteita ovat ympäristö- ja ravitsemustietoisuus, elinkaariajattelu ja vastuu ihmisten hyvinvoinnista sekä luonnon elinkelpoisuudesta ja monimuotoisuudesta.
Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut valmistaa elintarvikkeita valmistusohjeiden mukaisesti niin, että työn tulos vastaa elintarvikkeilta edellytettyjä laatuvaatimuksia. Hän laskee raaka-ainemääriä ja tarvittaessa osaa suunnitella oman työnsä.
Sisältö
Elintarvikkeiden valmistajana:
- valmistat, käsittelet ja pakkaat ruokia
- perehdyt kasvisten, kalan, marjojen ja hedelmien käsittelyyn sekä jalostukseen
- tutustut luomuelintarvikkeiden ja funktionaalisten elintarvikkeiden, kuten kolesterolia alentavien tuotteiden valmistukseen
- voit työskennellä elintarvikkeiden valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä pienyrityksissä tai suurteollisuudessa, esimerkiksi ruokavalmiste-, säilyke-, makeis- ja juomateollisuudessa.
Alan ammattilainen on luotettava, täsmällinen, hygieenisesti työskentelevä, laatutietoinen, vastuuntuntoinen, oma-aloitteinen sekä asiakaspalvelu-ja yhteistyöhenkinen.
Valintaperusteet
Opiskelijat valitaan alalle suuntautuneisuuden, motivaation ja urasuunnitelman perusteella.
Opiskelijat kutsutaan kielitaitokokeeseen, mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi.
Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena B1.1 (tai alempi, jos hakijalla on elintarvikealan koulutusta tai kokemusta).
Kustannukset
Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.
Hakeutuminen
Opiskelijaksi hakeudutaan WinNovan www-sivujen kautta, täytä hakulinkki huolellisesti.
Hakijat kutsutaan haastatteluun.
Opiskelijaksi ottamisessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita.Valintaperusteissa huomioidaan hakutoive, koulutustarve, alalle suuntauneisuus ja edellytykset tutkinnon suorittamiseen.
Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena B1.1 (tai alempi, jos hakijalla on elintarvikealan koulutusta tai kokemusta).
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Johanna Hankimaa-Khezami
Lehtori, Elintarvikeala, Yrittäjyys
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8358
Tiedepuisto 3, PORI
Heidi Raitokari
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7820
Tiedepuisto 3, PORI