Siirry sisältöön

Hieronnan erikoisammattitutkinto

Hakeutuminen
Oppisopimus
Tutkinto
Erikoisammattitutkinto
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Turuntie 9, Laitila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto opiskeluna joko omaehtoisena- tai oppisopimuskoulutuksena. Opiskelu sisältää lähiopiskelua (1-2 pv/kk), oppimistehtäviä ja työssä tapahtuvaa oppimista.

Kevään 2024 lähiopetuspäivät ovat: 15.4., 22.4., 13.5., 27.5. ja 10.6.2024. Opetus tapahtuu Laitilassa, Turuntie 9.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen on mahdollista esim. omassa alan yrityksessä.

Tavoite

Koulutus antaa valmiudet suorittaa hieronnan erikoisammattitutkinto, lymfahieronnan osaamisala. Tutkinnon suoritettuessasi saat nimekkeen Lymfahieroja (EAT). Koulutus täydentää ja monipuolistaa hierojan ammattitaitoasi.

Sisältö

Hieronnan erikoisammattitutkinto, Lymfahieronnan osaamisala 180 osp, Lymfahieroja (EAT)

 Lymfahieronnan osaamisalan suorittanut osaa arvioida potilaan elimistön nestekiertoa ylläpitävän ja edistävän hoidon tarpeen, laatia potilaslähtöisen hoitosuunnitelman ja toteuttaa suunnitelman mukaisen nestekiertoa ylläpitävän ja edistävän hoidon. Hän osaa arvioida ja kehittää omaa ja työyksikkönsä työtä, ja hänellä on valmiuksia kansainväliseen yhteistyöhön ammattialansa kehittämiseksi.

Lymfahieroja (EAT) voi työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tehtävissä muun muassa hoito-, kuntoutus- ja asumispalveluja tuottavissa yksiköissä, kylpylöissä, asiakkaiden työpaikoilla ja kodeissa.

Koulutus sisältää seuraavat tutkinnon osat:

Osio sisältää koko vartalon nesteitä poistavan ja hermostoa tasapainottavan lymfahieronnan opetuksen lisäksi nestekiertoa edistävän kinesioteippauksen sekä kompressiotuotteiden ja -sidonnan opetuksen

Laaja tietopaketti peitinkalvoista eli faskioista ja faskialinjoista sekä käytännön harjoittelun koko kehon faskiakäsittelyyn

Kipupotilaan kohtaamisen lisäksi tämä tutkinnonosa sisältää triggerpistekäsittelyn, kipukinesioteippauksen, kylmä- ja pintalämpöhoidot sekä Tens-hoidon

Osiossa opetellaan niska-hartiaseudun, pään, leukanivelten, kaula- ja rintarangan, lapaluiden sekä rintakehän tutkiminen, hieronta erilaisin tekniikoin sekä käsittely hyödyntäen nivelen liikettä (mobilisointi)

Hieronnan erikoisammattitutkinnon tutkinnon perusteet löytyvät linkin takaa.

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4556442/reformi/tiedot(siirryt toiseen palveluun) 

Kustannukset

Koko tutkinnon hinta suoritettaessa kaikki tutkinnon osat 850,00€ (+alv. 0%)

Oppisopimusopiskelijalle koulutus on maksuton.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan 17.3.2024 mennessä hakulomakkeella www.winnova.fi -sivujen kautta.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee arvioida omaa terveydentilaansa ja toimintakykyään suhteessa tutkinnon terveydentila- ja toimintakykyvaatimuksiin.

http://www.winnova.fi/koulutukset/hakeminen/valintaperusteet/terveydentilavaatimukset/sosiaali-_ja_terveysala_humanistinen_ja_kasvatusala

Yhteyshenkilöt