Siirry sisältöön

Hoiva-avustaja maahanmuuttajille

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Perustutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Steniuksenkatu 8, Rauma
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena (kello 8–15.15), joka sisältää lähiopetusta, etä- ja verkkotyöskentelyä sekä työpaikalla tapahtuvia oppimisjaksoja (työvuorot työpaikan työaikojen mukaisesti). 

 

                                                                                                                                                         

Kohderyhmä

Koulutus on työvoimakoulutusta maahanmuuttajataustaisille. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat 20 vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat ja työttömyysuhan alaiset henkilöt, jotka haluavat työskennellä hoiva-avustajan tehtävissä.

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa kaksi tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, jonka jälkeen voi käyttää nimikettä hoiva-avustaja.

Hoiva-avustajakoulutuksen suorittaneet voivat työskennellä avustavissa tehtävissä esimerkiksi ikääntyneille tai vammaisille tarkoitetuissa palvelutaloissa, hoivakodeissa ja asumispalveluyksiköissä. Hoiva-avustajan työ sisältää erilaisia avustavia tehtäviä asiakkaiden arjessa ja perushoidossa esimerkiksi avustamista kodinhoidossa, ruokailuissa, hygienian hoidossa, vaatehuollossa, ulkoilussa, viriketoiminnassa ja puhtaanapidossa.

Hoiva-avustajakoulutus soveltuu ihmisläheisestä työstä kiinnostuneille ja ammattitaidon keskeinen osa on Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot.

Sisältö

Hoiva-avustajakoulutus koostuu kahdesta sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon osasta: 

Lisäksi koulutukseen sisällytetään opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja, suomi toisena ja vieraana kielenä (S2- opintoja). 

 Katso videolta kouluttajan edustajan haastattelu (TE-palvelut Satakunta, YouTube 2:30) https://youtu.be/O9Rs-dbpRzI(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

 

Hoiva-avustajaksi valmistumisen jälkeen voi hakea opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan tutkintoa ja valmistua lähihoitajaksi. Tämä edellyttää osallistumista soveltuvuuskokeeseen. Soveltuvuuskokeesta tulee saada hyväksytty tulos, jotta voi tulla valituksi koulutukseen. 

Myös kielitaitotason tulee olla vähintään B1.1.

Valintaperusteet

Ammattiin soveltuvalla tulee olla hyvä terveydentila.                                           

Tietoa esim.  terveystilavaatimuksista ja rokotesuojasta

https://www.winnova.fi/hakijalle/jatkuva-haku/ 

Mikäli opintoihin tai työpaikoilla oppimiseen sisältyy työskentelyä alaikäisten parissa, on opiskelijan esitettävä rikostaustaote 

Suomen kielen kielitaitovaatimus on B1.1. Mikäli hakijan kielitaitotaso ei ole tiedossa tai kielitaito ei ole yltänyt viimeisen testauksen jälkeen B1.1 tasolle hänet kutustaan kielitaitokokeeseen.

Kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisätietoja

Satakunnan TE-toimisto

Jaana Vartila

puh: 0295 045 127

jaana.vartila@te-toimisto.fi

TE-toimiston koulutusneuvonta: 0295 020 702

Hakeutuminen

TE-toimisto tekee esikarsinnan hakijoista ja lähettää hakijoita kielitaitokokeeseen, jos kielitaitoa ei ole testattu tai kielitaito ei yllä edellisen testauksen jälkeen B1.1 tulokseen. Kielitaitokoe järjestetään Raumalla 2.2.24.

Hakemusten ja kielikokeen perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelut ovat 13.2.2024

Valinnat koulutukseen pääsystä ilmoitetaan mahdollisimman pian haastattelujen jälkeen.

 Hakeutuminen koulutukseen tapahtuu TE-toimiston sivujen kautta, johon pääset alla olevasta linkistä.

koulutusilmoitukseen(siirryt toiseen palveluun)

Yhteyshenkilöt