Siirry sisältöön

Kahvila-Konditoriakoulutus

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Ammattitutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti päiväopiskeluna klo 8-16.00 välisenä aikana. Työssäoppimisen aikana noudatetaan työpaikan työvuoron mukaisia aikoja.

Koulutus sisältää teoriaopintoja, lähi- ja verkko-opintoja sekä käytännön työn opiskelua oppilaitoksessa ja erilaisissa työpaikoissa. Opetuskieli on suomi.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat motivoituneita kouluttautumaan ja työllistymään ravintola-alalle. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille 20 vuotta täyttäneille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Hae mukaan ja paranna työllistymismahdollisuuksiasi.

Tavoite

Kahvila-konditoriakoulutus on sinulle, joka olet kiinnostunut monipuolisesta asiakaspalvelutyöstä!

Koulutuksen tavoitteena on saavuttaa sellainen osaaminen, jotta opiskelija voi koulutuksen suoritettuaan toimia kahvilan ja konditorian asiakaspalvelutehtävissä ja pystyy valmistamaan pienimuotoisesti erilaisia kahvilan, konditorian ja leipomon tuotteita.

Hakeudu koulutukseen, koulutuksessa suoritetaan Kahvilan asiantuntijana toimiminen 35 osp, tutkinnon osa Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta. Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna, johon sisältyy teoria- ja käytännön opetusta oppilaitoksessa sekä työssäoppimista työpaikoilla.

Sisältö

Kahvilan asiantuntijana toimiminen 35 osp (Tutkinnon osa Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta):
– kahvilan liikeidean mukainen toiminta
– kassa- ja maksujärjestelmien käyttö
– erikoiskahvit, sekä muut kahvilan juomatuotteet
– sosiaalinen media.

Kahvila- ja konditoriatuotteiden valmistus, erityisruokavaliot, asiakaspalveluenglanti, anniskelupassi, hygieniapassi, hätäensiapukurssi, sekä työssäoppiminen kahvilassa/ konditoriassa. Työssäoppimisjaksoilla noudatetaan työelämän työaikasuunnitelmaa ja työehtoja.

Pääset tutustumaan tarkemmin Ravintola- ja catering-alaan oheisesta linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=DiA4knoE4-0(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Valintaperusteet

Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin, haastatteluun ja työvoimakoulutuksen valintakriteereihin(siirryt toiseen palveluun).

Kahvilan työtehtävien luonteesta johtuen koulutukseen hakeutuvalta henkilöltä edellytetään asiakaspalvelutaitoja sekä hyvää terveydentilaa. Koulutuksesta suoriutuminen vaatii myös hyvää suomen kielen taitoa.

Lisätietoja

Satakunnan TE-toimisto, Noora Häyhtiö, 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §). Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Koulutuksen sisältö ja toteutus:
– Länsirannikon Koulutus Oy/ Winnova, vastuukouluttaja Maija Airio, puh 044 455 7788, sähköposti: maija.airio@winnova.fi
– Hakupalvelut, 044 455 8500, hakupalvelut@winnova.fi
                                                              
Koulutushaku, koulutusajan etuudet:
– Satakunnan TE-toimisto, Noora Häyhtiö, 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi
– Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta,(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) jossa chat-palvelu ma-pe 9-16. Huolehdithan, että TE-toimistossa on tehty työllistymissuunnitelma koulutukseen liittyen varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta.

www.kela.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (ansiosidonnainen päiväraha)

Hakeutuminen

Haethan koulutukseen 15.1.2024 mennessä tämän ilmoituksen alaosassa olevasta linkistä “Hae tähän koulutukseen”. Täytä hakemus huolellisesti ja perustele koulutustarpeesi. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Valintahaastattelupäivä on 25.1.2024, paikka ilmoitetaan kutsussa. Valinta näkyy heti haastattelua seuraavana päivänä Oma Asioinnissa. Lisäksi TE-toimisto lähettää valinnoista tiedon postitse.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta reaaliaikaisesti ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valintatietosi osoitteessa tyomarkkinatori.fi / oma-asiointi -kaikki asiointi – työvoimakoulutus – koulutushakemukseni tilanne. Näin saat nopeasti tiedon tilanteestasi koulutushaun kannalta mm. näet mahdollisen esivalintaan liittyvän haastattelukutsun.

Yhteyshenkilöt