Leipomo- ja konditoria-alan Artesaanikoulutus (ammattitutkinto)
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Lyhyt- tai korttikoulutus
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Aikataulu ja toteutus
Toteutetaan monimuoto-opetuksena, kerran kuukaudessa kaksi päivää (esim. ma – ti klo 8.15 – 15)
Koulutus edellyttää hakijan mahdollisuutta työskennellä leipomolan yrityksessä.
Leipuri- ja kondiittorikisällin omaehtoinen- tai oppisopimuskoulutus on mahdollista aloittaa 10/22, 01/23, 03/23, 08/23, 10/23, 01/24 oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
Työttömän työnhakijan on mahdollista hakea työvoimapoliittista tukea koulutukseen TE-toimistolta. Työssä oleva voi hakea opintoavustusta työllisyysrahastolta tai aloittaa opinnot koulutus- tai oppisopimuksella leipomo- tai konditoria-alan yrityksessä.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu leipuri-kondiitoreille tai jälkiruokia tai paljon juhlia järjestäville ravintolakokeille lisäkoulutukseksi osa- tai kokotutkintona.
Tutustu tutkinnon kokonaisuuteen täällä:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/2291716/reformi/rakenne(siirryt toiseen palveluun)
Tavoite
Tutkinnon suorittanut voi toimia pienissä leipomoissa ja konditorioissa sekä leipomoteollisuudessa valmistaen erilaisia leipomotuotteita.
Sisältö
Opintojen keskeinen sisältö muodostuu elintarviketurvallisuuden hallinnasta sekä oman suuntautumisen mukaan erilaisten konditoriatuotteiden valmistamisesta tai ruoka- ja kahvileipien valmistuksesta.
Kustannukset
Oppisopimuskoulutus on maksuton.
Muulla tavalla opiskeleville koko tutkinto 400 € ja yksittäiset tutkinnonosat 150 €.
Hakeutuminen
Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen.
Opiskelijaksi ottamisessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita. Valintaperusteissa huomioidaan hakutoive, koulutustarve, alalle suuntautuneisuus ja edellytykset tutkinnon suorittamiseen.
Kielitaitovaatimus on B1.1.
Hakijat kutsutaan haastatteluun.
Yhteyshenkilöt
Maria Vainio
Lehtori, Elintarvikeala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7828
Tiedepuisto 3, PORI
Heidi Raitokari
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7820
Tiedepuisto 3, PORI