Leipomo- ja konditoria-alan Artesaanikoulutus (ammattitutkinto)
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Lyhyt- tai korttikoulutus
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Aikataulu ja toteutus
Toteutetaan monimuoto-opetuksena, kerran kuukaudessa perjantai-ilta ja lauantai päivä.
Korttikoulutukset, tutustumiskäynnit ja raaka-ainetoimittajien kurssit pidetään arkipäivisin.
Koulutus edellyttää hakijan mahdollisuutta työskennellä leipomolan yrityksessä.
Leipuri- ja kondiittorikisällin omaehtoinen- tai oppisopimuskoulutus on mahdollista aloittaa 1.8.23 tai 29.9.23, myöhemmin henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
Työttömän työnhakijan on mahdollista hakea työvoimapoliittista tukea koulutukseen TE-toimistolta. Työssä oleva voi hakea opintoavustusta työllisyysrahastolta tai aloittaa opinnot koulutus- tai oppisopimuksella leipomo- tai konditoria-alan yrityksessä.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu leipuri-kondiitoreille tai jälkiruokia tai paljon juhlia järjestäville ravintolakokeille lisäkoulutukseksi osa- tai kokotutkintona tai vastaavat taidot ja / tai työkokemusta leipomo-konditoria-alan työstä ammattitekniikoin.
Tavoite
Tutkinnon suorittanut voi toimia pienissä leipomoissa ja konditorioissa sekä leipomoteollisuudessa valmistaen erilaisia leipomotuotteita.
Sisältö
Opintojen keskeinen sisältö muodostuu elintarviketurvallisuuden hallinnasta sekä oman suuntautumisen mukaan erilaisten konditoriatuotteiden valmistamisesta tai ruoka- ja kahvileipien valmistuksesta.
Esim:
Kondiittorikisälli 150 osp
Elintarviketurvallisuuden hallinta 30 osp
Täytekakkujen-,leivoksien- ja konditoriakoristeiden valmistaminen 30 osp
Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp
(esim.taitotyö, voileipäkakut, työpaikkaohjaaja tai osa erikoisammattitutkinnosta)
Katso lisää:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/2291716/reformi/rakenne(siirryt toiseen palveluun)
Kustannukset
Oppisopimuskoulutus on maksuton.
Muulla tavalla opiskeleville koko tutkinto 400 € ja yksittäiset tutkinnonosat 150 €.
Hakeutuminen
Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen.
Opiskelijaksi ottamisessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita. Valintaperusteissa huomioidaan hakutoive, koulutustarve, alalle suuntautuneisuus ja edellytykset tutkinnon suorittamiseen.
Kielitaitovaatimus on B1.1.
Hakijat kutsutaan haastatteluun, jossa selvietteään osaamistasi ja sopivia opintopolkumahdollisuuksia.
Yhteyshenkilöt
Heidi Raitokari
Lehtori, Elintarvikeala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7820
Tiedepuisto 3, PORI