Siirry sisältöön

Leipomoalan Mestari

Hakeutuminen
Oppisopimus
Tutkinto
Erikoisammattitutkinto
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Koulutus kestää 0,5-1,5 vuotta riippuen osaamisen tasosta ja myös itsenäiseen työhön sitoutumisesta. Koulutus toteutetaan oppisopimuksella omalla työpaikalla sekä kerran kuussa (2pv) lähiopetuksena Tiedepuiston kampuksella 29.9.23-31.3.25 välisenä aikana.

Lähipäivät toteutetaan perjantai-iltaisin ja lauantai päivisin, poislukien korttikoulutukset, tutustumiskäynnit sekä raaka-ainetoimittajien kurssit, jotka pidetään arkipäivisin.

Koulutukseen voi tulla mukaan myös myöhemmin.

Osan tutkinnonosista voi suorittaa projektiluontoisesti työpaikan tarpeiden ja henkilökohtaisen suunnitelman mukaan tai verkkokoulutuksilla. Lisätietoa tutkinnon rakenteesta ja osaamisvaatimuksista voit katsoa täältä: 

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/2291717/rakenne(siirryt toiseen palveluun)

Kohderyhmä

Tutkinto soveltuu hyvän ammattitaidon omaavalle, osaamisen tunnustamiseen sekä osaamisen päivittämiseen ja vahvistamiseen.

Hakijalla tulee olla suoritettuna leipomoalan ammattitutkinto, esim. kondiittorikisälli tai vastaavat taidot.

Hakijalla tulee olla alan työpaikka tai yritystoimintaa vähintään 25 h/vko.

Jos osaaminen ei vielä ole riittävällä tasolla voi hakautua ammattitutkintokoulutkseen https://winnova-plus.solenovo.fi/education/app/applicationgo?educationId=5860991238

 

Tavoite

Sinä leipomoalan kisälli, tulevaisuuden mestari! Haluatko tarttua haasteeseen ja hallita alan vaativampia työtehtäviä. Oletko kenties kiinnostunut yrittäjyydestä ja johtamaan omaa yritystä? Vai haluatko osallistua tuotannon suunnitteluun- ja ohjaukseen sekä kehittää uusia tuotteita leipomoihin tai konditorioihin?

Sisältö

Kondiittori- tai leipurimestari 180 osp

Konditoria- tai leipomotuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus 60 osp

Konditorian tai leipomon erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus 60 osp

Vapaavalintainen tutkinnonosa 60 osp

Katso Lisää:

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/2291717/rakenne(siirryt toiseen palveluun)

Henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan

Valintaperusteet

Leipomoalan erikoisammattitutkintoon valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

haastattelussa kartoitetaan osaaminen.

Valintaan vaikuttavat alan työkokemus, aiempi koulutus (leipomoalan ammattitutkinto) sekä alan työpaikka.

Hae mukaan innostumaan!

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella.

Hakijat kutsutaan haastatteluun.

Yhteyshenkilöt