Leipomoalan Mestari
- Hakeutuminen
- Oppisopimus
- Tutkinto
- Erikoisammattitutkinto
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Koulutus kestää 0,5-1,5 vuotta riippuen osaamisen tasosta ja myös itsenäiseen työhön sitoutumisesta. Koulutus toteutetaan oppisopimuksella omalla työpaikalla sekä kerran kuussa (2pv) lähiopetuksena Tiedepuiston kampuksella 29.9.23-31.3.25 välisenä aikana.
Lähipäivät toteutetaan perjantai-iltaisin ja lauantai päivisin, poislukien korttikoulutukset, tutustumiskäynnit sekä raaka-ainetoimittajien kurssit, jotka pidetään arkipäivisin.
Koulutukseen voi tulla mukaan myös myöhemmin.
Osan tutkinnonosista voi suorittaa projektiluontoisesti työpaikan tarpeiden ja henkilökohtaisen suunnitelman mukaan tai verkkokoulutuksilla. Lisätietoa tutkinnon rakenteesta ja osaamisvaatimuksista voit katsoa täältä:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/2291717/rakenne(siirryt toiseen palveluun)
Kohderyhmä
Tutkinto soveltuu hyvän ammattitaidon omaavalle, osaamisen tunnustamiseen sekä osaamisen päivittämiseen ja vahvistamiseen.
Hakijalla tulee olla suoritettuna leipomoalan ammattitutkinto, esim. kondiittorikisälli tai vastaavat taidot.
Hakijalla tulee olla alan työpaikka tai yritystoimintaa vähintään 25 h/vko.
Jos osaaminen ei vielä ole riittävällä tasolla voi hakautua ammattitutkintokoulutkseen https://winnova-plus.solenovo.fi/education/app/applicationgo?educationId=5860991238
Tavoite
Sinä leipomoalan kisälli, tulevaisuuden mestari! Haluatko tarttua haasteeseen ja hallita alan vaativampia työtehtäviä. Oletko kenties kiinnostunut yrittäjyydestä ja johtamaan omaa yritystä? Vai haluatko osallistua tuotannon suunnitteluun- ja ohjaukseen sekä kehittää uusia tuotteita leipomoihin tai konditorioihin?
Sisältö
Kondiittori- tai leipurimestari 180 osp
Konditoria- tai leipomotuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus 60 osp
Konditorian tai leipomon erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus 60 osp
Vapaavalintainen tutkinnonosa 60 osp
Katso Lisää:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/2291717/rakenne(siirryt toiseen palveluun)
Henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan
Valintaperusteet
Leipomoalan erikoisammattitutkintoon valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.
haastattelussa kartoitetaan osaaminen.
Valintaan vaikuttavat alan työkokemus, aiempi koulutus (leipomoalan ammattitutkinto) sekä alan työpaikka.
Hae mukaan innostumaan!
Hakeutuminen
Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella.
Hakijat kutsutaan haastatteluun.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Maria Vainio
Lehtori, Elintarvikeala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7828
Tiedepuisto 3, PORI