Siirry sisältöön

Media-alan ammattitutkinto (tai osia) – valokuvaaja (UUSI KOULUTUS)

Hakeutuminen
Oppisopimus
Tutkinto
Ammattitutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Satamakatu 19, Rauma
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Koulutus kestää 1–1,5 vuotta, jonka aikana opetuspäiviä koululla on noin 10–15. Koulutus toteutetaan pääosin lähiopintoina, mutta joitakin sisältöjä on tarjolla verkko-opintoina. 

Pääasiallisesti oppiminen tapahtuu työpaikalla, joten suoritettava tutkinto sopii hyvin alan töissä oleville henkilöille. 

Kohderyhmä

Koulutuksen aikana käydään läpi sisältöjä valokuvauksen valokuvauksen osaamisalalta.

Tutkinto – alan töitä tekeville  

Osatutkinto – ei kokemusta alalta 

Tavoite

Valokuvauksen osaamisalan suorittanut osaa toimia valokuvauksen tuotantoprosessissa ja tuottaa valokuvia eri käyttötarkoituksiin sekä julkaisuympäristöihin. Tämän osaamisalan suorittanut voi toimia valokuvausalan työtehtävissä, esim. kuntien, yritysten ja muiden mediayhteisöjen palveluksessa tai toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Sisältö

Media-alan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Valokuvauksen osaamisalassa suoritetaan kaksi pakollista ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Sisällöstä voi valita myös vain osan/osia (ja täydentää myöhemmin koko tutkintoon). 

Opetuspäiviä koululla on noin 10–15. Pääasiallisesti oppiminen tapahtuu työpaikalla ja siksi suoritettava tutkinto sopii alan työssä oleville henkilöille.  

Jokaisen tutkinto henkilökohtaistetaan. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. sitä, että osallistutaan niihin koulutuspäiviin, joista on osaamisvajetta tai päivittämistarvetta. Tutkinnon osaaminen osoitetaan näytöissä, eli aidoissa työtehtävissä työpaikoilla. 

Kaikille pakolliset tutkinnon osat (70 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 80 osp)  

Valintaperusteet

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja valintahaastatteluun perusteella. Hakemuksessa tulee esittää media-alaan liittyvä osaaminen ja kokemus, mielellään portfolion muodossa, sekä perustelut koulutustarpeelle. 

Kustannukset

Omaehtoisesti suoritettuna koulutuksen hinta on 250 €. Oppisopimuksella koulutus on maksuton – myös yrittäjän oppisopimus

Lisätietoja

Lisätiedot oppisopimuksesta: Teijo Wahlman, puh. 044 455 8263, teijo.wahlman@winnova.fi(avautuu uuteen ikkunaan) tai www.winnova.fi/oppisopimus(avautuu uuteen ikkunaan)

Hakeutuminen

Tutkinnosta suoriutumista helpottaa, jos on aikaisemmin suorittanut esim. media-alan perustutkinnon tai on työkokemusta media-alalta. Opiskelijalla tulee olla media-alan työ- tai harjoittelupaikka opintojen ajaksi. Voit hakea koulutukseen, vaikka sinulla ei vielä olisikaan työ- tai harjoittelupaikkaa. Paikka tulee kuitenkin hankkia viimeistään opintojen alkaessa.   

Alle 25- vuotiaat voivat hakea opintotukea opintoihinsa. 

Yli 25- vuotias voi tietyin edellytyksin opiskella päätoimisia omaehtoisia opintoja työttömyysetuudella. Opiskelu pitää hyväksyttää ennen koulutuksen aloittamista työ- ja elinkeinotoimistossa. Lisätietoja www.te- palvelut.fi (siirryt toiseen palveluun)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Yhteyshenkilöt

Päivi Yli-Karro

Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, Yrittäjyys

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA