Media-alan ammattitutkinto (tai osia) – valokuvaaja (UUSI KOULUTUS)
- Hakeutuminen
- Oppisopimus
- Tutkinto
- Ammattitutkinto
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Satamakatu 19, Rauma
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Koulutus kestää 1–1,5 vuotta, jonka aikana opetuspäiviä koululla on noin 10–15. Koulutus toteutetaan pääosin lähiopintoina, mutta joitakin sisältöjä on tarjolla verkko-opintoina.
Pääasiallisesti oppiminen tapahtuu työpaikalla, joten suoritettava tutkinto sopii hyvin alan töissä oleville henkilöille.
Kohderyhmä
Koulutuksen aikana käydään läpi sisältöjä valokuvauksen valokuvauksen osaamisalalta.
Tutkinto – alan töitä tekeville
- Media-alan ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo osaamista media-alalta. Voit suorittaa tutkinnon osoittamalla osaamisesi omassa työssäsi. Oppiminen ja osaamisen osoittaminen tapahtuvat työpaikallasi, tai yrityksessäsi, käytännön työtehtäviäsi tehden
Osatutkinto – ei kokemusta alalta
- Voit suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia, jolloin aikaisempi kokemus alalta ei ole välttämätöntä. Vaihtoehto sopii sinulle, jos työssäsi tai yrittäjänä tarvitset media-alan taitoja. Oppiminen ja osaamisen osoittaminen tapahtuvat työpaikallasi, tai yrityksessäsi, käytännön työtehtäviäsi tehden.
Tavoite
Valokuvauksen osaamisalan suorittanut osaa toimia valokuvauksen tuotantoprosessissa ja tuottaa valokuvia eri käyttötarkoituksiin sekä julkaisuympäristöihin. Tämän osaamisalan suorittanut voi toimia valokuvausalan työtehtävissä, esim. kuntien, yritysten ja muiden mediayhteisöjen palveluksessa tai toimia itsenäisenä yrittäjänä.
Sisältö
Media-alan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Valokuvauksen osaamisalassa suoritetaan kaksi pakollista ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Sisällöstä voi valita myös vain osan/osia (ja täydentää myöhemmin koko tutkintoon).
Opetuspäiviä koululla on noin 10–15. Pääasiallisesti oppiminen tapahtuu työpaikalla ja siksi suoritettava tutkinto sopii alan työssä oleville henkilöille.
Jokaisen tutkinto henkilökohtaistetaan. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. sitä, että osallistutaan niihin koulutuspäiviin, joista on osaamisvajetta tai päivittämistarvetta. Tutkinnon osaaminen osoitetaan näytöissä, eli aidoissa työtehtävissä työpaikoilla.
Kaikille pakolliset tutkinnon osat (70 osp)
- Media-alan toimintaympäristön tunteminen 15 osp
- Valokuvauksen tuotantoprosessin hallitseminen 55 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 80 osp)
- Henkilökuvien toteuttaminen 50 osp
- Kuvajournalististen kuvien toteuttaminen 50 osp
- Kuvankäsittelyn toteuttaminen 30 osp
- Luontokuvien toteuttaminen 50 osp
- Mainos- ja tuotekuvien toteuttaminen 50 osp
- Valokuvakerronnan suunnittelu ja toteuttaminen 30 osp
- Valokuvauksen tekniikka ja digitaalinen työnkulku 30
- Valokuvauspalvelujen markkinoinnin ja myynnintoteuttaminen 50 osp
- Taidevalokuvien toteuttaminen 30 osp
- Media-alan yrittäminen 30 osp
Valintaperusteet
Opiskelijat valitaan hakemuksen ja valintahaastatteluun perusteella. Hakemuksessa tulee esittää media-alaan liittyvä osaaminen ja kokemus, mielellään portfolion muodossa, sekä perustelut koulutustarpeelle.
- Työtehtävien tulee vastata suoritettavaa tutkintoa
- Työnantajan tulee sitoutua tutkinnon arviointiin
- Tutkintokielenä suomi, joka edellyttää sujuvaa suullista ja kirjallista suomen kielen hallintaa
Kustannukset
Omaehtoisesti suoritettuna koulutuksen hinta on 250 €. Oppisopimuksella koulutus on maksuton – myös yrittäjän oppisopimus
Lisätietoja
Lisätiedot oppisopimuksesta: Teijo Wahlman, puh. 044 455 8263, teijo.wahlman@winnova.fi(avautuu uuteen ikkunaan) tai www.winnova.fi/oppisopimus(avautuu uuteen ikkunaan)
Hakeutuminen
Tutkinnosta suoriutumista helpottaa, jos on aikaisemmin suorittanut esim. media-alan perustutkinnon tai on työkokemusta media-alalta. Opiskelijalla tulee olla media-alan työ- tai harjoittelupaikka opintojen ajaksi. Voit hakea koulutukseen, vaikka sinulla ei vielä olisikaan työ- tai harjoittelupaikkaa. Paikka tulee kuitenkin hankkia viimeistään opintojen alkaessa.
Alle 25- vuotiaat voivat hakea opintotukea opintoihinsa.
Yli 25- vuotias voi tietyin edellytyksin opiskella päätoimisia omaehtoisia opintoja työttömyysetuudella. Opiskelu pitää hyväksyttää ennen koulutuksen aloittamista työ- ja elinkeinotoimistossa. Lisätietoja www.te- palvelut.fi (siirryt toiseen palveluun)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).
Yhteyshenkilöt
Tytti Parjanen
Lehtori, Media-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7898
Satamakatu 19, RAUMA
Päivi Yli-Karro
Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, Yrittäjyys
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA
Anu Ramberg
Lehtori, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Media-ala, Yrittäjyys
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8179
Satamakatu 19, RAUMA