Siirry sisältöön

Palkanlaskennan ja toimiston osaaja – Liiketoiminnan ammattitutkinto (verkkokoulutus)

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Ammattitutkinto
Toteutus
Verkkokoulutus
Sijainti
Satamakatu 19, Rauma
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina.

Koulutus on päätoimista päivä/monimuoto-opiskelua, joka toteutuu verkko-opintoina sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Lisäksi toteutetaan ohjaustapaamisia yksilö- ja ryhmäohjauksena. Ohjaukset ja opetus tapahtuvat Teamsin välityksellä. 

Koulutuksen alussa jokaisen opiskelijan kanssa tehdään HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma). Tutkinnon suoritus/näytöt tehdään ja arvioidaan työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana.

Kohderyhmä

Henkilöille, jotka toimivat jo tai ovat siirtymässä palkanlaskennan ja toimiston tehtäviin ja haluavat vahvistaa osaamistaan tai henkilöille, jotka haluavat suuntautua kyseisiin tehtäviin.

Tavoite

Tässä koulutuksessa suoritetaan liiketoiminnan ammattitutkinnon taloushallinnon osaamisala ja tässä erikoistuminen palkanlaskentaan ja toimiston työtehtävissä toimimisen.

Tämän osaamisalan ja tutkinnon osiin liittyvien valinnaisuuksien pohjalta opiskelija voi toimia myös muissa liiketoiminnan asiantuntijatehtävissä.

Koulutus sisältää mm. monipuolista toimisto-ohjelmien hallintaa ja asiakirjojen tuottamista. Palkanlaskennan hoitaminen tutkinnon osa sisältää muun muassa palkkojen laskeminen kausittain, vuosilomapalkat, eri työehtosopimukset ja sidosryhmäraportoinnin. Tavoitteena on, että koulutuksen suorittaja pystyy työskentelemään palkanlaskennan tehtävissä.

Halutessaan opiskelija voi suorittaa pelkästään tutkinnon osan palkanlaskennan hoitaminen.

Sisältö

Liiketoiminnan ammattitutkinto – Taloushallinnon osaamisala (150 osaamispistettä)

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (pakollinen), 30 osp

Opiskelija osaa

Palkanlaskennan hoitaminen (osaamisalan pakollinen), 60 osp

Opiskelija osaa

Lisäksi toinen seuraavista tutkinnon osista

Assistentti ja sihteerityön palvelut, 60 osp

Opiskelija osaa

Liiketoiminnan tukipalvelut, 60 osp

Opiskelija osaa

Halutessaan opiskelija voi suorittaa pelkästään tutkinnon osan palkanlaskennan hoitaminen.

Valintaperusteet

Soveltuvat hakijat valitaan haastattelun kautta. Hakijalla pitää olla käytössä oma tietokone.

Nykyisten työtehtävien tulee vastata suoritettavan tutkintoa tai opiskelija hankkii opintojen alussa tutkintoa vastaavan työpaikan. Työnantajan tulee sitoutua tutkinnon arviointiin. Tutkintokielenä on suomi, joka edellyttää sujuvaa suullista ja kirjallista suomen kielen hallintaa. Nämä asiat varmennetaan henkilökohtaistamiskeskustelussa ja varmistetaan hakijan soveltuvuus suoritettavaan tutkintoon.

Kustannukset

Omaehtoisena suoritettuna koulutuksen hinta on 200 € (+ alv 0 %). Oppisopimuskoulutuksena suoritettuna koulutus on maksuton.

Työttömät työnhakijat:

Alle 25-vuotiaat voivat hakea opintoihinsa opintotukea.

Yli 25-vuotias voi tietyin edellytyksin opiskella päätoimisia omaehtoisia opintoja työttömyysetuudella. Opiskelu pitää hyväksyttää ennen koulutuksen aloittamista työ- ja elinkeinotoimistossa. Lisätietoja www.te-palvelut.fi(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Lisätietoja

Koulutuksesta:

Oppisopimuksesta:

Hakeutuminen

Koulutukseen voi hakeutua joustavasti  15.1.2024 asti sivulta löytyvän HAE KOULUTUKSEEN -painikkeen kautta.

Täytä hakemus huolellisesti.

Yhteyshenkilöt