Siirry sisältöön

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan startti

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Lyhyt- tai korttikoulutus
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Opiskelu on monipuolista ja käytännönläheistä. Opiskelijalla on mahdollisuus kokeilla omaa osaamistaan sekä soveltuvuuttaan alalle. Oppimisympäristönä toimii oppilaitoksen tilat ja käytännön työtehtäviin tutustutaan myös alan erilaisissa työpaikoissa.

Koulutukseen kuuluu perehdyttämisjakso, jonka aikana selvitellään opiskelijan opiskeluvalmiuksia ja tunnistetaan opiskelijan aiempi osaaminen. 

Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma ammatinvalintaan ja ammatilliseen koulutukseen. Opiskelija saa ohjausta koulutuksen aikana, joka tukee mahdollisimman hyvin opiskelijan työllistymismahdollisuuksia jatkossa. Koulutuksen tavoitteena on jatkosuunnitelma puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammatilliseen koulutukseen tai opiskelijan työllistyminen puhtaus- tai kiinteistöpalvelualalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti alasta kiinnostuneille työttömille ja työttömyysuhan alaisille Satakunnan TE-toimiston tai Porin seudun työllisyyden kuntakokeilun työnhakijoille, joilla ei ole koulutusta ja jotka tarvitsevat koulutusta tai koulutuksen omaavat työnhakijat, jotka tarvitsevat ammatillisen osaamisen kehittämistä oman ammattialan löytämiseen ja työllistyäkseen.

Tavoite

Oletko kiinnostunut puhtaus- ja kiinteistöpalvelualasta, mutta et ole uskaltanut kokeilla? Onko toiveenasi tehdä töitä puhtaus- tai toimitilapalvelujen parissa? Vai kenties kiinteistönhoidon tehtävien parissa? Nyt on auennut upea tilaisuus päästä tutustumaan mitä työskentely ja opiskelu puhtaus- ja kiinteispalvelualalla tarkoittaa.

Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja erinomaiset työllistymismahdollisuudet. Koulutuksen tavoitteena on jatkosuunnitelma puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammatilliseen koulutukseen tai opiskelijan työllistyminen puhtaus- tai kiinteistöpalvelualalle. Koulutusaikana opiskelijalla on mahdollisuus tutustua kaikkiin puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan eri osaamisaloihin eli kiinteistönhoitoon, toimitilahuoltoon ja kotityöpalveluihin.

Sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan startin aikana saadaan näkökulmia tämän päivän työmarkkinoihin, tutustutaan opiskeluun ja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tarjoamiin mahdollisuuksiin. Koulutuksen aikana haetaan lisäksi varmuutta omaan päätöksentekoon hakeutua alan opintoihin.

Opiskelijat opettelevat alan perustaitoja tekemällä ja perehtymällä alan työtehtäviin sekä oppilaitoksessa että alan erilaisissa työpaikoissa. Opiskelija saa perustietoa mm. asiakaspalvelutaidoista, kiinteistön yleishoidosta ja ulkoalueiden hoidosta, pienkoneiden perushuollosta, erilaisista pintamateriaaleista, siivoustekniikoista, -välineistä, -aineista ja -koneista. Opiskelija oppii tietoteknisiä taitoja, omavalvonnan ja aseptiikan perusteet sekä suorittaa opiskelun aikana myös:
· EA 1 -koulutuksen
· Työturvallisuuskorttikoulutuksen

Lisätietoja

Koulutuksen sisältö ja toteutus:
– Länsirannikon Koulutus Oy, Winnova, Hanna-Leena Nyrökorpi, puh. 044 455 8266, hanna-leena.nyrokorpi@winnova.fi
– Hakupalvelut, 044 455 8500, hakupalvelut@winnova.fi
                                                              
Koulutushaku, koulutusajan etuudet:
– TE-toimiston koulutusneuvonta: 0295 020 702
– Satakunnan TE-toimisto Noora Häyhtiö, 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan 24.7.2023 mennessä TE-palvelujen kautta. Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele koulutustarpeesi. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Valintahaastattelupäivät ovat 8.-9.8.2023. Haastattelut toteutetaanWinnovan tiloissa, osoitteessa Tiedepuisto 3, Pori

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (Oma asiointi – Kaikki asiointi – työvoimakoulutus).
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Hakemuksen perumisella tai valintatilaisuuteen saapumatta jättämisellä ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Yhteyshenkilöt