Siirry sisältöön

Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Perustutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Sahalahdentie 57, Ulvila
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Aikataulu ja toteutus

Opiskelu aloitetaan HOKSin, eli henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelman, laatimisella. Siinä huomioidaan opiskelijan henkilökohtainen osaaminen ja työkokemus, ja laaditaan opiskelusuunnitelma niiden pohjalta. Toteutus on lähiopetuksena. Opiskeluun kuuluu myös työssaoppimisjaksoja.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija pystyy koulutuksen jälkeen työskentelemään monialaisesti maarakennuskoneenkuljettajana. 
Rakennusalan perustutkinnon suorittanut tekee talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä laatuvaatimusten mukaisesti sekä käsittelee materiaaleja huolellisesti ja taloudellisesti. Hän osaa lukea maarakentamiseen liittyviä piirustuksia.  

Maarakennuksen ammattilainen voi työskennellä kaivinkoneenkuljettajana, pyöräkuormaajan kuljettajana tai erikoistumisestaan riippuen erikoiskoneiden kuljettajana. Koulutus antaa perusteet toimia itsenäisenä yrittäjänä maarakennuksen alalla.

Sisältö

Maarakennuskoneenkuljettajan osaamisalalta valmistuu muun muassa kaivinkoneen-, pyöräkuormaajan- ja tienhoitoautonkuljettajia. 

Opintojen pakollinen tutkinnon osa on laaja kokonaisuus, jossa opitaan niin tekniset kuin sosiaalisetkin perustaidot, joita maarakennustyömaalla tarvitaan. Opinnoissa harjoitellaan muun muassa käyttämään maarakennuskoneita tavanomaisissa maarakennuskohteissa, hyödyntämään materiaaleja oikein ja toimimaan yhteistyössä maarakennustöiden eri osapuolien kanssa. Lisäksi perehdytään piirustusten lukemiseen ja työn suunnitteluun niiden pohjalta sekä materiaali- ja työmenekkilaskelmien tekoon. Opinnoissa harjoitellaan myös maarakennuskoneen huoltamista.  

Opintoihin sisältyy kuorma-autonkuljettajan perustason ammattipätevyys ja C-luokan ajo-oikeuden suorittaminen. Koulutus antaa perusteita hakeutua myöhemmin erikoiskoneiden kuljettajaksi ja muihin maarakennusalan tehtäviin. 

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy muun muassa koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista. 

Lisätietoja

Koulukuljetus järjestetään koulupäivinä Porista Ulvilan kautta Kullaalle ja koulupäivän päätyttyä samaa reittiä takaisin.  

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan sähköisellä lomakkeella, johon on linkki tämän sivun yläosassa. 

Kaikki hakijat haastatellaan, ja käytössä on pisteytysjärjestelmä, jonka perusteella opiskelijavalinnat tehdään. 

Tarkista hakijan terveyteen ja toimintakykyyn liittyvät vaatimukset tekniikan alalla(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.2, jos hakijan äidinkieli ei ole suomi. Katso tarkemmat tiedot kielitaitovaatimuksista ja kielitaidon osoittamisesta(avautuu uuteen ikkunaan)

Yhteyshenkilöt