Rakennusalan perustutkinto tai osia
- Hakeutuminen
- Työvoimakoulutus
- Tutkinto
- Perustutkinto
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Luuta-Kreetantie 1, Pori
- Hakuaika
- Tulossa
- Koulutusaika
- Tulossa
Kohderyhmä
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille työttömille, työttömyysuhan alaisille henkilöille tai alan vaihtajille, jotka ovat kiinnostuneita talonrakennusalan työstä.
Kielitaitovaatimus A2.2
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija pystyy koulutuksen jälkeen työskentelemään monipuolisesti erilaisissa rakennusalan työpaikoissa ja yrityksissä talonrakentajana, muurarina tai laatoittajana. Koulutuksen aikana suoritetaan rakennusalan perustutkinnosta (talonrakentaja) tutkinnon osia tai koko tutkinto, mikäli työllistyminen sitä edellyttää. Kaikille opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelun kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi työkokemus ja osaaminen.
Koulutuksen toteutus on jatkuvaa eli puhutaan Nonstop-koulutuksesta. Koulutukseen on jatkuva haku ja koulutuksen voi aloittaa käytännössä viiden viikon välein. Henkilökohtaisen koulutuksen aloituspäivämäärät selviävät hakuprosessin aikana.
Koulutus toteutetaan tutkinnon osittain työllistymistä tukevan ja henkilökohtaisen opiskelun kehittämissuunnitelman(HOKS) mukaisesti, josta sovitaan koulutuksen alussa olevalla orientaatiojaksolla. Koulutuksen kesto määräytyy yksilöllisesti opiskelijan oppimisen ja aikaisemman osaamisen sekä osaamisalan perusteella.
Sisältö
Koulutuksen aikana opiskelija voi suorittaa Rakennusalan perustutkinnon Talonrakentajan osaamisalan tutkinnon osia tai koko tutkinnon.
Tutkintokoulutus alkaa viiden viikon orientaatiojaksolla, joka on osa rakennusalan perustutkinnon pakollista osaa nimeltään Toimiminen rakennustyömaalla. Jaksolla opiskellaan mm.
- työturvakortti- ja tulityökorttikoulutukset sekä hätäensiapukoulutus
- telinetyö- ja nostinkoulutus
- perusosaamista koneista ja laitteista sekä materiaaleista
- rakennustyömaalla toimiminen
- kartoitukset ja esitelmät oman osaamisen haasteista/vahvuuksista
- ensimmäisen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman laadinta
Jakson lopussa opiskelija ja vastuuopettaja tekevät yhdessä opiskelijalla henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman. Koulutuksen voi myös päättää orientaatiojaksoon, jos yhteisesti todetaan, ettei ala jostakin syystä sovellu opiskelijalle.
Opiskelun toteutusmallit
Koulutus sisältää HOKSin mukaisesti rakennusalan perusteiden opiskelua lähiopetuksena oppilaitoksessa, ammatillista opiskelua oppilaitoksen rakennustyömailla sekä opiskelua alan yrityksissä koulutussopimuksella.
Esimerkkejä opiskelun kokonaisuuksista:
- Rakennustyömaalla toimiminen ja perustustyöt
- Runkovaiheen työt ja ulkoverhoustyöt
- Korjausrakentaminen
- Kattotyöt
- Sisävalmistusvaiheen kirvestyöt ja laatoitus(sisäremontoija)
- Muuraus ja rappaus (muurari)
- Laatoitus ja osia muurauksesta sekä rappauksesta(laatoittaja)
Ensimmäisessä vaiheessa Hoks laaditaan maksimissaan kuudeksi kuukaudeksi.
Talonrakentaja, muurari, laatoittaja
Koulutuksen sisällöt on rakennettu siten, että koulutukseen voi hakeutua myös ne hakijat, joilla on jo alalta osaamista. Heille voidaan räätälöidä koulutustarjottimelta mm. muuraukseen, talonrakentamiseen ja laatoitukseen koulutuskokonaisuudet.
Lisätietoja
Lisätietoja saa lähimmästä TE-toimistosta tai WinNovasta.
TE-toimisto: Noora Häyhtiö, p. 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi.
WinNova: Pekka Kivioja, p. 044 455 8236, pekka.kivioja@winnova.fi
Tiedustelut
Koulutushaku, koulutusajan etuudet:
– TE-toimiston koulutusneuvonta: 0295 020 702
– Satakunnan TE-toimisto Noora Häyhtiö, 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi
Hakeutuminen
Koulutukseen hakeudutaan internetin kautta: www.te-palvelut.fi(siirryt toiseen palveluun). Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele koulutustarpeesi. Valintapäätös perustuu hakemuksessa ilmoittamiisi tietoihin sekä tarvittaessa haastatteluun.
Alla olevasta linkistä pääset suoraan täyttämään hakemusta!
https://asiointi.mol.fi/kirjvalinta/knvalinta?kieli=fi&kurssi=707277(siirryt toiseen palveluun)
Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi (Oma asiointi – Kaikki asiointi – työvoimakoulutus).
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Hakemuksen perumisella tai valintatilaisuuteen saapumatta jättämisellä ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Pekka Kivioja
Lehtori, Rakentaminen
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8236
Luuta-Kreetantie 1, PORI