Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokki), suunnattu maahanmuuttajille
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Lyhyt- tai korttikoulutus
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Koulutusaika on noin 2 vuotta. Kesto on henkilökohtainen ja siihen vaikuttavat aikaisempi alan työkemus ja koulutus sekä koulutuksen aikana hankittu osaaminen.
Koulutukseen sisältyy ammatillista suomenkielen opetusta.
Koulutus alkaa sopimuksen mukaan.
Kohderyhmä
Kaikki maahanmuuttajataustaiset hakijat, myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.
Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Tavoite
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja – palveluja. Hän toimii työpaikan ja toimintaympäristön liikeidean sekä suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin mukaisesti. Hän hallitsee omavalvonnan ja toimii kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.
Ravitsemisalan ammattilaisena voit työskennellä:
- ruokaravintoloissa, kahviloissa, pikaruokaravintoloissa ja liikenneasemilla,
juhla- ja pitopalveluyrityksissä sekä laivatalouteen suuntautuneena erityyppisillä aluksilla
- kokkina ravintolan ruoka-annosten suunnittelu-, valmistus- ja esillelaittotehtävissä sekä
elintarvikkeiden hankinta- ja varastointitehtävissä
Suosituksia alalle:
- alalla tehdään vuorotyötä ja siksi se edellyttää työntekijältä hyvää psyykkistä ja fyysistä kuntoa sekä paineensietokykyä
- ruoka-aineallergiat saattavat hankaloittaa opiskelua ja työllistymistä
Sisältö
Kokki, ruokapalvelun osaamisala
Kokki suunnittelee ja valmistaa kylmät ja lämpimät ruokalajit erityyppisissä ravitsemisalan toimipaikoissa maalla tai merellä. Hän tuntee raaka-aineet, valmistettavat ruokalajit, ruokakulttuurit ja -trendit ja tietää, miten tuotanto järjestetään toimivaksi ja tehokkaaksi. Kokki on perehtynyt myös raaka-aineiden hankintaan ja varastointiin, asiakaspalveluun ja ravitsemiskysymyksiin. Hänen tulee olla ehdottoman hygieeninen työssään. Kokin tehtäviin voi kuulua myös ruoan tarjoilua.
Työympäristöt ovat moninaiset. Niitä ovat ravintolat, henkilöstöravintolat, kahvilat, fast food- toimipaikat, juhla- ja pitopalveluyritykset, julkisen sektorin toimipaikat sekä matkustaja- ja rahtialukset. Laivakokki työskentelee ruokatuotanto- ja palvelutehtävissä matkustaja- ja rahtialuksilla. Hän perehtyy laivatyön erikoisolosuhteisiin ja osaa toimia kansainvälisten turvallisuussäädösten edellyttämällä tavalla. Työ aluksilla vaatii hyvää kielitaitoa ja itsenäsitä toimintaa.
Kustannukset
Kustannuksia syntyy työasusta, työkengistä ja – välineistä sekä oppikirjoista, mahdollisesti myös koulumatkoista.
Hakeutuminen
Hakeutuminen koulutukseen Winnovan www-sivujen kautta, täytä hakulomake huolellisesti.
Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on A2.2. Hakija kutsutaan tarvittaessa kielitaitotestiin.
Hakijat haastatellaan. Haastattelut viikon sisällä hakemuksen jättämisestä.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Johanna Tomberg
Opinto-ohjaaja, ohjauspalveluvastaava, Elintarvikeala, Kiinteistöpalvelut, Matkailuala, Puhtauspalvelut, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7747
Tiedepuisto 3, PORI
Heidi Raitokari
Lehtori, Elintarvikeala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7820
Tiedepuisto 3, PORI
Päivi Tikkanen
Lehtori, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8369
Tiedepuisto 3, PORI
Marjaana Vihottula
Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Kiinteistöpalvelut, Matkailuala, Puhtauspalvelut, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7656
Tiedepuisto 3, PORI