Ravintola- ja cateringalan perustutkinto maahanmuuttajille
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Perustutkinto
- Toteutus
- Päivä
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Koulutus toteutuu Winnovassa Laitilassa, Turuntie 9 ja Urheilutie 11 toimipisteissä.
Koulutus on päiväkoulutusta klo 8.00 – 14.30, ma-pe. Satunnaisesti päivät voivat olla klo 8.00 – 16.00 välillä.
Koulutus sisältää teoriaopintoja, käytännön työtä keittiössä sekä etä/verkko-opintoja.
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työllistymään ravintola- ja cateringalalle. Opetus on suomenkielellä.
Kielitaitotaso koulutukseen on tyydyttävä, se testataan haastattelujen yhteydessä.
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on antaa hyvät perustaidot erilaisiin ravintola- ja cateringalan työtehtäviin.
Kuten esimerkiksi:
- siivous- ja puhtaanapitotyöt
- astiahuolto
- raaka-aineiden tunnistus ja vastaanotto, kuormien purkaminen
- salaattien, keittojen ja lämpimän ruoan valmistaminen
- leivonta
- asiakaspalvelu ja myyntityö sekä kassan käyttö
Koulutuksen tavoitteena on osatutkinto ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta. Koulutus sisältää suomenkielen opintoja.
Koulutuksen tavoitteena on työllistyö alan töihin.
Sisältö
Koulutus sisältää seuraavia asioita:
- hygieniapassi ja testi
- puhtaanapito ja siivous
- astiahuolto ja tiskaaminen
- jätehuolto ja lajittelu
- raaka-aineiden varastointi ja pakkaaminen
- tavaran purkaminen
- ruoan esikäsittely ja valmistus
- leivonta ja koristelu
- asiakaspalvelu ja kassan käyttö
- tarjoilu ja kattaminen
- ruokien arvioiminen (havainnointi, maistaminen, tunnistaminen)
- turvallisuus keittiössä (työturvallisuuskortti)
- hätäensiapu (1 pvä)
- työpaikalla tapahtuva oppiminen eli työharjoittelu
Kustannukset
Koulutuksessa tarvitaan työvaatteet ja kengät, jotka sopivat ravintola- ja cateringalan töihin.
Oppilaitos hankkii opiskelijalle työvaatteet ja suojavälineet ( hanskat, esiliinat, ym.).
Kengät opiskelija ostaa itse.
Koulutuksessa materiaalin saa koulusta ( monisteet, kirjat, veitset, raaka-aineet)
Hakeutuminen
Hakeutuminen Winnovan hakulinkin kautta.
Lisätietoja: Niina Tuomola niina.tuomola@winnova.fi tai marja-riitta.haikkonen@winnova.fi
Kaikki hakijat haastatellaan. Haastatteluun kutsutaan henkilökohtaisesti. Haastattelut pidetään elokuussa Laitilassa, osoitteessa Turuntie 9.
Haastattelukutsussa on tarkemmat tiedot.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Päivi Yli-Karro
Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, Yrittäjyys
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA
Niina Tuomola
Lehtori, Elintarvikeala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8294
Satamakatu 19, RAUMA