Siirry sisältöön

Ravintola- ja cateringalan tehokoulutus

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Perustutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Turuntie 9, Laitila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Ravintola- ja cateringala tarvitsee osaajia – haluatko työskennellä mielenkiintoisella alalla. Tämä koulutus antaa tiivistetysti alan perustaidot ja pätevyydet. Voi jatkossa tehdä työtä, joko ravintolassa, kahvilassa, suurkeittiössä, henkilöstöravintolassa, pikaruokaravintolassa tai muissa alan paikoissa avustavissa tehtävissä.

Koulutuksen tavoitteena on antaa monipuolisesti osaamista, niin asiakaspalvelu- kuin keittiötyötehtäviin. 

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat ravintola- ja catering alalla vasta-alkajat, työttömät työnhakijat, alan vaihtajat ja alasta kiinnostuneet henkilöt.

Koulutus sopii myös maahanmuuttaja taustaisille henkilöille, jotka omaavat tyydyttävän suomenkielen taidon.

Tavoite

Ravintola- ja cateringala tarvitsee osaajia – haluatko työskennellä mielenkiintoisella alalla. Tämä koulutus antaa tiivistetysti alan perustaidot ja pätevyydet. Voi jatkossa tehdä työtä, joko ravintolassa, kahvilassa, suurkeittiössä, henkilöstöravintolassa, pikaruokaravintolassa tai muissa alan paikoissa avustavissa tehtävissä.

Koulutuksen tavoitteena on antaa monipuolisesti osaamista, niin asiakaspalvelu- kuin keittiötyötehtäviin.  Opiskelija voi työllistyä ravintola – ja catering alalle tällä koulutuksella avustaviin tehtäviin.

Sisältö

 Koulutus sisältää erilaisia palvelualoilla tarvittavaa osaamista. 

Koulutus pohjautuu ravintola- ja cateringalan perustutkintoon. Koulutuksessa suoritetaan tästä tutkinnosta osatutkinto (1-2tutkinnon osaa).

Osatutkinnon osan voi suorittaa seuraavista tutkinnon osista:

Valintaperusteet

Alasta kiinnostuneet, opiskelemaan motivoituneet henkilöt, jotka haluavat työllistyä ravintola- ja cateringalalle.

Koulutus ei vaadi aikaisempaa alan kokemusta, mutta se katsotaan hyödyksi.

Suomenkielitaito tulee olla tyydyttävä.

Kustannukset

Opiskelija saa työvaatteet ja suojavaatteet koulusta. Työkengät on hankittava itse.

Koulutuksessa keittiöpäivinä opiskelija saa ruon, mutta teoriapäivinä opiskelijan pitää itse kustantaa ruoka.

Lisätietoja

Koulutusvastaava Niina Tuomola, niina.tuomola@winnova.fi

hakupalvelut@winnova.fi

Hakeutuminen

Perustele hakemuksesi huolella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Valinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta verkossa (mm. haastattelukutsu ja valintapäätös): www.tyomarkkinatori.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -> Oma asiointi -> Henkilöasiakas

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Yhteyshenkilöt

Päivi Yli-Karro

Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Media-ala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, TUVA (Tutkintokoulutukseen valmentava), Yrittäjyys

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA