Ravintola- ja cateringalan tehokoulutus
- Hakeutuminen
- Työvoimakoulutus
- Tutkinto
- Perustutkinto
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Turuntie 9, Laitila
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Ravintola- ja cateringala tarvitsee osaajia – haluatko työskennellä mielenkiintoisella alalla. Tämä koulutus antaa tiivistetysti alan perustaidot ja pätevyydet. Voi jatkossa tehdä työtä, joko ravintolassa, kahvilassa, suurkeittiössä, henkilöstöravintolassa, pikaruokaravintolassa tai muissa alan paikoissa avustavissa tehtävissä.
Koulutuksen tavoitteena on antaa monipuolisesti osaamista, niin asiakaspalvelu- kuin keittiötyötehtäviin.
Kohderyhmä
Kohderyhmänä ovat ravintola- ja catering alalla vasta-alkajat, työttömät työnhakijat, alan vaihtajat ja alasta kiinnostuneet henkilöt.
Koulutus sopii myös maahanmuuttaja taustaisille henkilöille, jotka omaavat tyydyttävän suomenkielen taidon.
Tavoite
Ravintola- ja cateringala tarvitsee osaajia – haluatko työskennellä mielenkiintoisella alalla. Tämä koulutus antaa tiivistetysti alan perustaidot ja pätevyydet. Voi jatkossa tehdä työtä, joko ravintolassa, kahvilassa, suurkeittiössä, henkilöstöravintolassa, pikaruokaravintolassa tai muissa alan paikoissa avustavissa tehtävissä.
Koulutuksen tavoitteena on antaa monipuolisesti osaamista, niin asiakaspalvelu- kuin keittiötyötehtäviin. Opiskelija voi työllistyä ravintola – ja catering alalle tällä koulutuksella avustaviin tehtäviin.
Sisältö
Koulutus sisältää erilaisia palvelualoilla tarvittavaa osaamista.
- Ruoanvalmistus ( lounasruokien valmistus, leivonta, tilauksien tekeminen)
- Asiakaspalvelu
- Hygieniapassi, anniskelupassi, hätäensiapu
- Työturvallisuuskortti
- Atk ja digitaidot
- Työpaikalla tapahtuva oppiminen
- Työelämätaidot, työnhaku ja työelämään tutustuminen
Koulutus pohjautuu ravintola- ja cateringalan perustutkintoon. Koulutuksessa suoritetaan tästä tutkinnosta osatutkinto (1-2tutkinnon osaa).
Osatutkinnon osan voi suorittaa seuraavista tutkinnon osista:
- Ravitsemispalveluissa toiminen
- lounasruokien valmistus
- Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot-
- Kahvilapalvelut
Valintaperusteet
Alasta kiinnostuneet, opiskelemaan motivoituneet henkilöt, jotka haluavat työllistyä ravintola- ja cateringalalle.
Koulutus ei vaadi aikaisempaa alan kokemusta, mutta se katsotaan hyödyksi.
Suomenkielitaito tulee olla tyydyttävä.
Kustannukset
Opiskelija saa työvaatteet ja suojavaatteet koulusta. Työkengät on hankittava itse.
Koulutuksessa keittiöpäivinä opiskelija saa ruon, mutta teoriapäivinä opiskelijan pitää itse kustantaa ruoka.
Lisätietoja
Koulutusvastaava Niina Tuomola, niina.tuomola@winnova.fi
Hakeutuminen
Perustele hakemuksesi huolella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Valinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.
Voit seurata hakemuksesi tilannetta verkossa (mm. haastattelukutsu ja valintapäätös): www.tyomarkkinatori.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -> Oma asiointi -> Henkilöasiakas
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Päivi Yli-Karro
Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Media-ala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, TUVA (Tutkintokoulutukseen valmentava), Yrittäjyys
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA
Niina Tuomola
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8294
Satamakatu 19, RAUMA