Siirry sisältöön

Tapahtumaturvallisuusosaaja – Moniosaajaksi festareille ja tapahtumiin

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Turvallisuusalan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Haluaisitko mielenkiintoiset työolosuhteet, joissa yksikään työvuoro ei ole samanlainen? Tapahtumaturvallisuusosaajan työ vie tekijänsä kulissien taakse mitä erilaisempiin tilaisuuksiin, festareille, urheilutapahtumiin tai vaikkapa autojen kiihdytyskisoihin. Jos pidät ihmisten kanssa työskentelystä ja monipuoliset asiakaspalvelutehtävät kiinnostavat, tämä koulutus on juuri sinulle tehty. 

Tapahtumaturvallisuusosaajan työkohteita ovat erilaiset yleisötilaisuudet, kuten musiikkifestarit, autokilpailut, yleisurheilukisat, jääkiekko- ja jalkapallo-ottelut, ravintolat, matkustajalaivat tai leirintäalueet. Työtehtävät vaihtelevat ja tapahtumasta riippuen ne voivat olla erilaisia myynti-, opastus-, tai valvontatehtäviä. Koulutuksen suoritettuasi voit hakea poliisiviranomaisen hyväksyntää järjestyksenvalvojaksi.

Koulutuksessa suoritetaan Turvallisuusalan perustutkinnon tutkinnon osa: Järjestyksenvalvonnan tehtävissä toimiminen, 20 osp. 

Kohderyhmä

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-toimiston asiakkaille. Koulutukseen osallistujan kielitaito tulee olla sillä tasolla, että hän pystyy selviytymään järjestyksenvalvojan peruskurssin kirjallisesta ja käytännön kokeesta.

Sisältö

Koulutus antaa valmiudet toimia erilaisten yleisötapahtumien toteutus- ja turvallisuusorganisaatiossa erilaisissa asiakaspalvelu tai turvallisuustehtävissä. Koulutus on kokopäivätoimista opiskelua, joka sisältää luokkaopetuksen lisäksi käytännönharjoituksia sekä tutustumisia erilaisiin tapahtumaosaajan työkohteisiin. Koulutuksen sisältö: 

  1. Erilaiset yleisötilaisuudet ja -tapahtumat (6 pv):
    • Erilaiset yleisötilaisuudet ja niiden erot järjestämistilan yleisömäärän ja tapahtuman luonteen osalta
    • Yleisö- ja asiakastilaisuuksiin liittyvät riskit ja niiden tunnistaminen 
  2. Lainsäädäntö, suunnitelmat ja lupamenettelyt (6 pv): 
    • Viranomaismääräykset, turvallisuussuunnittelu, järjestäjän velvollisuudet ja lupamenettelyt
    • Yleisötilaisuuden turvallisuussuunnitelman laatiminen 
  3. Järjestyksenvalvojan peruskurssi (6 pv): 
    • Poliisihallituksen vaatimusten mukainen järjestyksenvalvojan peruskurssi, jonka hyväksytysti suorittanut on oikeutettu hakemaan järjestyksenvalvojan korttia poliisiviranomaiselta. 
  4. Turvallisuustehtävät yleisötilaisuudessa (10 pv):
    • Erilaisten turvallisuustehtävien tuntemus, tarkoitus ja vaatimukset
    • Ensiaputaidot yleisötilaisuudessa, sis. hätäensiapu 8 h
    • Paloturvallisuus- ja alkusammutusosaaminen, sis. alkusammutuskoulutus 4 h
    • Kriisitilanteisiin varautuminen ja evakuointi
    • Uhka- ja voimankäyttötilanteet
    • Järjestyksenvalvonnan tehtävissä toimiminen, näyttötilaisuus 
  5.  Asiakaspalveluosaaminen (9 pv):
    • Onnistuneen asiakaspalvelun periaatteet
    • Tapahtumatuotanto ja asiakaspalvelun erityispiirteet
    • Asiakaspalvelutilanteiden riskit ja niihin varautuminen
    • Asiakaspalvelu- ja myyntityö
    • Maksuvälineiden ja käteisenrahan käsittely 
  6. Kortit ja passit (3 pv):
    • Anniskelupassi
    • Hygieniapassi
    • Työturvallisuuskortti 

Kustannukset

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. 

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksista ja koulutuksen aikaisista etuuksista antaa Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Koulutuksen sisältö ja toteutus:
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, Kalle Leppänen, puh. 044 455 7470, kalle.leppanen@winnova.fi

Koulutukseen haku ja etuudet:
Satakunnan te-toimisto, Noora Häyhtiö, puh. 0295045103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy työ- ja elinkeinotoimistoilta työllisyysalueille 1.1.2025. Siirto voi aiheuttaa muutoksia TE-toimiston yhteystietoihin. Lisätietoa Työmarkkinatorilta
https://tyomarkkinatori.fi/uudistukset24/etusivu(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Hakeutuminen

Koulutuksen info-tilaisuus torstaina 30.1.2025 klo 10.00 – 11.30 Tiedepuisto 3, Pori (Auditorio). Paikalla vastuukouluttaja ja työelämän edustajia

Koulutukseen haetaan 11.2.2025 mennessä Hae koulutukseen -​kohdasta. Haku ohjautuu TE-​toimiston hakulomakkeelle. Täytä hakemus huolellisesti ja kerro, miksi juuri sinä olisit soveltuva tähän koulutukseen. Linkki(siirryt toiseen palveluun) koulutukseen TE-​toimiston sivuilla. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Haastattelut toteutetaan 25.2.2025 WinNovan tiloissa os. Tiedepuisto 3, Pori. Koulutukseen valinta perustuu koulutustarpeeseen, hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja valintahaastatteluun.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta verkossa (mm. haastattelukutsu ja valintapäätös): www.tyomarkkinatori.fi(siirryt toiseen palveluun) (Asiointi/Henkilöasiakas)

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §). 

Yhteyshenkilöt