Siirry sisältöön

Työpaikkasuomi

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Lyhyt- tai korttikoulutus
Toteutus
Monimuoto
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Lisätietoja

Työpaikkasuomea voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla: TäsmäKoulutus on tarkoitettu Suomessa jo työskenteleville ulkomaalaisille, RekryKoulutus Suomeen rekrytoitaville työntekijöille ja MuutosKoulutus irtisanottaville maahanmuuttaneille. Työpaikkasuomea toteutetaan sopimuksen mukaisesti erilaisin toteutustavoin (lähiopetus / etäopetus / monimuoto-opetus). Koulutusta toteutetaan joustavasti työaikana tai työajan ulkopuolella päivisin, iltaisin tai viikonloppuisin. Koulutuksen voi hankkia yhdelle tai useammalle työntekijälle joko yritys/organisaatiokohtaisena tai verkostokoulutuksena. Koulutus soveltuu myös pienyrittäjille (ei yksinyrittäjät).

Koulutus räätälöidään työnantajan tarpeisiin sopivaksi. Koulutusta on mahdollista järjestää eri paikkakunnilla työnantajan tarpeiden mukaisesti. Koulutuksessa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ja tarvittaessa lähtötasoarvio ja kartoitus. Koulutuksessa opiskellaan työpaikalla tarvittavaa suomen kieltä ja tutustutaan työpaikassa käytössä oleviin materiaaleihin ja ammattisanastoon. Koulutuksen tavoitteet luodaan yhdessä työnantajan kanssa ja niiden toteutumista seurataan. Lisätietoa koulutuksesta esitteessä.

Kielitaidon parantuminen parantaa ulkomaisten työntekijöiden valmiuksia selviytyä ja onnistua suomen kielellä työssä. Suomen kielen osaaminen vähentää väärinymmärryksiä työpaikoilla ja auttaa työntekijöitä viihtymään paremmin työssä. Koulutus auttaa sitouttamaan työntekijöitä työnantajaan.

Kustannukset

TE-hallinnon osuus:

RekryKoulutus 70%

TäsmäKoulutus 50%-70% 

MuutosKoulutus 80%

Loppuosa jää työnantajan kustannettavaksi. TäsmäKoulutuksessa työnantajan maksuosuuteen vaikuttavat yrityksen koko ja liikevaihto.

Yhteystiedot:

Pirjo Lainio, p. 044 455 8410 pirjo.lainio@winnova.fi,

Karoliina Väre p. 044 455 7944 karoliina.vare@winnova.fi

Yhteyshenkilöt