Siirry sisältöön

Vartijan peruskoulutus

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Ammattitutkinto
Toteutus
Päivä
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Vartijakoulutus antaa valmiudet toimia vartijan työtehtävissä. Koulutus soveltuu täydentämään myös muuta ammatillista osaamista. Esim. myynti-, kiinteistöhuolto- ja vahtimestaritehtävissä toimineelle koulutus luo uusia mahdollisuuksia työelämään.
Koulutuksessa suoritetaan vartijan työssä tarvittavat kortti- ja voimankäyttövälinekoulutukset, sekä järjestyksenvalvojan peruskurssi. Lisäksi koulutus sisältää työharjoittelua.

Koulutuksessa suoritetaan Turvallisuusalan ammattitutkinnosta tutkinnon osa Vartijan koulutus.

Kohderyhmä

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-toimiston asiakkaille. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka pitävät asiakaspalvelusta ja haluavat työskennellä ihmisten kanssa. Sinusta voi tulla hyvä turvallisuusalan ammattilainen, mikäli taustasi on kunnossa ja kykenet huomaavaiseen sekä luottamukselliseen asiakaspalveluun. Suomen kielen kielitaitovaatimus on B1.2.

Tavoite

Vartiointialan kasvu Satakunnan alueella on avannut runsaasti mahdollisuuksia työllistyä vartijan työtehtäviin. Vartijan tehtäväkenttä on monipuolinen ja sisältää tehtävistä ja kohteesta riippuen erilaisia asiakaspalvelu-, valvonta- ja vahtimestaritehtäviä. Erilaiset yleisötilaisuudet työllistävät järjestyksenvalvojia ympäri vuoden, jonka lisäksi vartija, jolla on järjestyksenvalvojan koulutus, voi työskennellä erityisalueilla, kuten sairaalat, satama tai kauppakeskus.

Sisältö

– Vartijan koulutus, 20 pv
– Järjestyksenvalvojan peruskurssi, 5 pv
– OC-koulutus, 2 pv
– Työturvallisuuskoulutus, 1 pv
– Tulityökoulutus, 1 pv
– Ensiapukoulutus, 1 pv
– Työharjoittelu alan yrityksissä, 15 pv
Yhteensä 45 pv. Koulutus toteutetaan 2.4.-5.6.24 Winnovan tiloissa Raumalla (Suojantie 2).

Tutustu ammattiin ja sen vaatimuksiin:
https://tyomarkkinatori.fi/ammattitieto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lisätietoja

Koulutuksen sisältö ja toteutus:
– Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, Jan-Kristian Rantanen, 044 455 8202, jan-kristian.rantanen@winnova.fi
– Hakupalvelut, 044 455 8500, hakupalvelut@winnova.fi
                                                              
Koulutushaku, koulutusajan etuudet:

– Satakunnan TE-toimisto, Jaana Vartila, 0295 045 127, jaana.vartila@te-toimisto.fi
– TE-toimiston koulutusneuvonta: 0295 020 702

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan 17.3.2024 mennessä tämän ilmoituksen alaosassa olevasta linkistä “Hae tähän koulutukseen”. Täytä hakemus huolellisesti ja perustele koulutustarpeesi. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelut pidetään 25.3.2024 WinNovan tiloissa (Suojantie 2 B, RAUMA). Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (Oma asiointi – Kaikki asiointi – työvoimakoulutus).

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Hakemuksen perumisella tai valintatilaisuuteen saapumatta jättämisellä ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Yhteyshenkilöt