Siirry sisältöön

Vartijan peruskoulutus

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Ammattitutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Turuntie 9, Laitila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Vartijakoulutus antaa valmiudet toimia vartijan työtehtävissä. Koulutus soveltuu täydentämään myös muuta ammatillista osaamista. Esim. myynti-, kiinteistöhuolto- ja vahtimestaritehtävissä toimineelle koulutus luo uusia mahdollisuuksia työelämään.
Koulutuksessa suoritetaan vartijan työssä tarvittavat kortti- ja voimankäyttövälinekoulutukset, sekä järjestyksenvalvojan peruskurssi. Lisäksi koulutus sisältää työharjoittelua.

Koulutuksessa suoritetaan Turvallisuusalan ammattitutkinnosta tutkinnon osa Vartijan koulutus.

Katso WinNovan video Turvallisuusalan ammattitutkinnosta: https://youtu.be/rzmdX4U_Z1w(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Kohderyhmä

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-toimiston asiakkaille. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka pitävät asiakaspalvelusta ja haluavat työskennellä ihmisten kanssa. Sinusta voi tulla hyvä turvallisuusalan ammattilainen, mikäli taustasi on kunnossa ja kykenet huomaavaiseen sekä luottamukselliseen asiakaspalveluun. Suomen kielen kielitaitovaatimus on B1.2.

Tavoite

Vartiointialan kasvu Satakunnan alueella on avannut runsaasti mahdollisuuksia työllistyä vartijan työtehtäviin. Vartijan tehtäväkenttä on monipuolinen ja sisältää tehtävistä ja kohteesta riippuen erilaisia asiakaspalvelu-, valvonta- ja vahtimestaritehtäviä. Erilaiset yleisötilaisuudet työllistävät järjestyksenvalvojia ympäri vuoden, jonka lisäksi vartija, jolla on järjestyksenvalvojan koulutus, voi työskennellä erityisalueilla, kuten sairaalat, satama tai kauppakeskus.

Sisältö

– Vartijan koulutus, 20 pv
– Järjestyksenvalvojan peruskurssi, 5 pv
– OC-koulutus, 2 pv
– Työturvallisuuskoulutus, 1 pv
– Tulityökoulutus, 1 pv
– Ensiapukoulutus, 1 pv
– Työharjoittelu alan yrityksissä, 15 pv
Yhteensä 45 pv. Koulutus toteutetaan 2.4.-5.6.24 Winnovan tiloissa Raumalla (Suojantie 2).

Tutustu ammattiin ja sen vaatimuksiin:
https://tyomarkkinatori.fi/ammattitieto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lisätietoja

Koulutuksen sisältö ja toteutus:
– Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, Jan-Kristian Rantanen, 044 455 8202, jan-kristian.rantanen@winnova.fi
– Hakupalvelut, 044 455 8500, hakupalvelut@winnova.fi

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan 7.2.2024 mennessä tämän ilmoituksen alaosassa olevasta linkistä “Hae tähän koulutukseen”. Perustele hakemuksesi huolella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Valinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta verkossa (mm. haastattelukutsu ja valintapäätös): www.tyomarkkinatori.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -> Oma asiointi -> Henkilöasiakas

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Yhteyshenkilöt