Siirry sisältöön

Yrittäjäkoulutus maahanmuuttajille – verkko

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Lyhyt- tai korttikoulutus
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Turuntie 9, Laitila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutus on työvoimakoulutusta ja se toteutetaan verkkokoulutuksena päivisin. Koulutuksen kokonaiskesto on 35 päivää. Koulutusta on 7 opetustuntia päivässä neljänä päivänä viikossa verkon välityksellä. Perjantaisin on etäpäivä. Koulutukseen sisältyy 5 lähiopetuspäivää Laitilan WinNovan toimipisteessä (Turuntie 9), mutta näihinkin päiviin on mahdollista osallistua myös etäyhteyksin.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu yrittäjäksi aikoville maahanmuuttajataustaisille eri alojen ammattilaisille, yritysidean omaaville ja yritystoimintaa suunnitteleville henkilöille.

Ensisijainen kohderyhmä ovat työttömät ja työttömyysuhanalaiset, starttirahaa hakevat sekä lähiaikoina yritystoimintaa suunnittelevat, yrittäjyysorientoituneet työnhakijat.

Valituksi tulemisen edellytys on riittävä suomenkielentaito seurata koulutusta sekä osallistua keskusteluun ja mm. ryhmätöiden tekemiseen. 

Koulutukseen otetaan 10 opiskelijaa.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa maahanmuuttajataustaisille yrittäjyysorientoituneille työnhakijoille perustiedot yrittäjänä toimimisesta Suomessa sekä tarjota opiskelijalle valmiuksia arvioida omaa liikeideaansa ja liiketoimintasuunnitelmaansa. Koulutuksen aikana opiskelijat tekevät liiketoimintasuunnitelman sekä kannattavuuslaskelmat omasta yrityshankkeestaan.

Sisältö

Koulutuksen sisältö:

 Lisäksi koulutuksessa on mukana eri toimialoja edustavia yrittäjä- ja asiantuntijavierailuja. Etäpäivinä opiskelijat laativat oppimispäiväkirjaa sekä tekevät verkkotehtäviä.

Valintaperusteet

Voit seurata hakemuksesi tilannetta reaaliaikaisesti www.te-palvelut.fi (oma asiointi -> työvoimakoulutus -> koulutushakemukseni tilanne). 

Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun, täytä hakemus huolellisesti ja kerro lisätiedoissa yritysideasi.

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelut pidetään 20.10.2023 verkossa. Opiskelijavalinta suoritetaan heti haastattelujen jälkeen. Valintatiedot lähetetään kirjeitse ja ne ovat nähtävillä myös sähköisissä palveluissa www.te-palvelut.fi(siirryt toiseen palveluun)

Kouluttaja ilmoittaa erikseen tarkemman koulutuksen alkamisajan ja paikan.

Mikäli tulet valituksi koulutukseen TE-toimistossa yksilöidään työllistymissuunnitelma koulutuksesta. Suunnitelmamerkinnän perusteella koulutusetuuden maksaja tutkii saako hakija korotetun ansio- tai peruspäivärahan taikka työmarkkinatuen korotettuna koulutuksen ajalta.

Koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa TE-palvelujen koulutusneuvontapuhelimesta 0295 020 702.
www.kela.fi(siirryt toiseen palveluun) (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi(siirryt toiseen palveluun) (ansiosidonnainen päiväraha) 

Lisätietoja

Koulutuksen sisällöstä: WinNova, Maarit Nieminen, puh. 044 455 7424, maarit.nieminen@winnova.fi

Koulutukseen hakemisesta: TE-toimisto, Sirkku Hirvonen, puh.0295 044 561, Varsinais-Suomen Te-Palvelut, sirkku.hirvonen@te-toimisto.fi 

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa: työmarkkinatori.fi. Koulutuksen hakunumero on 715589. Myös tämän esitteen yläreunasta löytyvä “hae koulutukseen” -linkki ohjautuu TE-palavelujen sivulle. Haku 9.10.2023 mennessä.

Täytä hakemus huolellisesti perusteluineen. Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta reaaliaikaisesti www.te-palvelut.fi (oma asiointi -> työvoimakoulutus -> koulutushakemukseni tilanne). Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakeutumislomake.

Yhteyshenkilöt