Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto/ Viiniasiantuntijan koulutus
- Hakeutuminen
- Oppisopimus
- Tutkinto
- Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, AT
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Satamakatu 19, Rauma
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Winnovan viiniasiantuntijakoulutus toteutetaan 9.9. – 11.10.2024. Koulutus kestää 4 x 4 h viiniluennot sekä lisäksi koulutukseen sisältyy illallinen ja viinitasting (n. 4 h).
Koulutus toteutetaan moni -muotokoulutuksena, 16 h luennot, kirjalliset tehtävät, viinitasting ja illallinen & viinitasting. Koulutuspaikka on Satamakatu 19 ja muut Winnovan toiminpisteet.
Luennot ovat päivällä klo 12.00-16.00. Illallisen aika varmistuu myöhemmin.
Luentopäivät:
9.-10.9. 2024
23.-24.9.2024
lisäksi illallis päivä, jonka ajankohta ilmoitetaan erikseen
Viinikoulutuksen toteutuksesta vastaavat
Taneli Lehtonen – sommelier, useasti Suomen parhaana viiniasintuntija palkittu viiniosaaja, kokemusta niin Suomesta kuin myös ulkomailta huippu ravintoloista.
Janne Lohi – Ruokatuotannon lehtor, keittiömestari
Sami Pihlajaniemi – Ravintolapalvelun lehtori, ravintolapäällikkö
Kohderyhmä
Kohderyhmänä ovat kaikki viineistä kiinnostuneet, jotka haluavat kehittää omaa viiniosaamista. Voit olla alan ammattilainen, joka haluaa kehittää omaa viiniosaamista sekä esim. työpaikan viinilistaa. Viiniasiantuntija koulutukseen voi osallistua ilman alan koulutusta. Jos olet viiniharrasta voit osallistua myös koulutukseen ja kehittää omaa osaamista.
Koulutuksen voi suorittaa omaehtoisesti tai oppisopimuksella.
Oppisopimuskoulutus
Opiskelijalla on työpaikka , jossa voi osoittaa osaamisensa näytössä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutuksessa suoritetaan näyttönä 1 tutkinnon osa, joka soveltuu työpaikalla tehtäviin omiin työtehtäviin. Tutkinnon osa suunnitellaan yhdessä opettajan kanssa HOKS keskustelussa.
Oppisopimuskoulutus on ilmainen opiskelijalle ja työpaikalle. Työpaikalta nimetään työpaikkaohjaaja, joka ohjaa ja auttaa opiskelijaa eteenpäin. Oppisopimuskoulutuksessa opitaan pääsääntöisesti työpaikalla ja sen lisäksi opiskellaan teoriaopintoja lähijaksoilla ja/tai verkko-opintoja.
Oppisopimuskoulutuksesta tehdään sopimus työantajan, oppilaitoksen ja opiskelijan välillä. Vakituisessa työsuhteessa olevalle oppisopimus ei muuta työehtoja.
Omaehtoinenkoulutus
Omaehtoisesti tähän koulutukseen voi osallistua kaikki, jotka ovat kiinnostuneita viineistä. Omaehtoinen koultus maksaa 380€/ hlö. Omaehtoisessa koulutuksessa ei tarvita alan työpaikkaa,eikä anneta näyttöä osaamisesta.
Maksullisissa koulutuksissa viimeisen ilmoittautumis-/hakupäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen aloituspäivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.
Sisältö
Viinikoulutuksen sisältö:
- Euroopan viinimaat
- Historia
- Laki ja laatuluokitukset
- Tunnetuimmat rypäleet
- Viinin viljely ja tuotantomenetelmät
- Viinin rakenne ja analysointi
- Viinin logistiikka, jakelu ja pakkaus
- Viinin taloudellisuus, terveydellisiin ja yhteiskunnallisiin vaikutuksiin perehtyminen
- Viinilistan laatiminen
Illalinen 3-5 ruokalajia ja viinit.
Kustannukset
Oppisopimuskoulutuksena koulutus on ilmainen. Koulutus maksaa omaehtoisena 380€/ hlö. Maksullisissa koulutuksissa viimeisen ilmoittautumis-/hakupäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen aloituspäivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.
Koulutukseen sisältyy:
- luennot 16 h
- illallinen ja viinitasting 4-5 h
- materiaalit
- testit
- todistukset
Lisätietoja
Kouluttaja , Janne Lohi , janne.lohi@winnova.fi
Kouluttaja, Sami Pihlajaniemi, sami.pihlajaniemi@winnova.fi
Koulutusvastaava, Niina Tuomola, niina.tuomola@winnova.fi
Hakeutuminen
Koulutukseen haetaan Winnovan koulutus linkin kautta.
Viimeinen hakupäivä on 30.9.2024
Yhteyshenkilöt
Sami Pihlajaniemi
Opettaja, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7530
Satamakatu 19, RAUMA
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Janne Lohi
Lehtori, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7401
Satamakatu 19, RAUMA
Päivi Yli-Karro
Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Media-ala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, TUVA (Tutkintokoulutukseen valmentava), Yrittäjyys
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA
Niina Tuomola
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8294
Satamakatu 19, RAUMA