Siirry sisältöön

Ura- ja rekrytointipalvelut​

Ura- ja rekrytointipalvelut logo

Hankesuunnitelman mukaisesti työnhaun ohjauspalvelut ovat käynnistyneet Sataedussa ja Kankaanpään opistossa WinNovassa toteutetun Winkkari-hankkeen toimintamalleista ja kokemuksista oppien. WinNova on toiminut ura- ja rekrytointipalveuiden osa-alueella Sataedun ja Kankaanpään opiston mentorina välittäen tietoa tuloksellisista toimintatavoista. Sataedussa uraohjauspalvelut muotoutuivat Uraohjaamoksi, ja Kankaanpään opistossa ura- ja rekrytointipalvelut integroidaan osaksi E-opintotoimistoa. ​

Sataedun Uraohjaamo tsemppaa työnhakijaa ja yrittäjyyttä suunnittelevaa​

Sataedussa Winkkari-hankkeen toimintamalli räätälöitiin Sataedun toimintaan soveltuvaksi palvelukokonaisuudeksi, joka sai nimekseen Uraohjaamo. Sataedussa Uraohjaamon uraohjaajat neuvovat ja ohjaavat esimerkiksi työnhaun asiakirjojen (työhakemus, CV) tekemisessä, työhaastatteluun valmistautumisessa ja omien vahvuuksien tunnistamisessa. Uraohjaajat neuvovat myös yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Esimerkiksi osuuskuntayrittäjyys sopii monen alan ammattilaisille, jotka haluavat kokeilla yrittäjänä toimimista. Lisäksi Uraohjaajilta voi kysyä tietoa ja neuvoja lisä- ja täydennyskoulutuksista ja korkeakouluun hakeutumisesta. Uraohjaamo palvelee Sataedun toimipaikoissa ja digitaalisesti oppilaitoksen Teamsissa.

Kankaanpään opistossa ura- ja rekrytointipalvelut on integroitu osaksi e-opintotoimistoa

Kankaanpään opistossa Winkkari-hankkeen toimintamalli haluttiin räätälöidä kokonaan digitaaliseen muotoon. Ura- ja rekrytointipalvelut integroitiin osaksi Kankaanpään opiston E-opintotoimistoa. Voit tutustua Kankaanpään opiston ura- ja rekrytointipalveluihin vierailemalla e-opintotoimistossa.

Kaikissa mukana olevissa oppilaitoksissa laajennetaan opiskelijoiden näkemystä työllistymismahdollisuuksista ja avataan EURES-työnvälityksen ja eurooppalaisten työmarkkinoiden mahdollisuuksia opiskelijoille. Tämän kokonaisuuden puitteissa on järjestetty EURES-tietoiskuja ja työnhaun täsmätapahtumia. Opiskelijoita ja valmistuvia on kannustettu alueellisen liikkuvuuteen täsmätiedotuksen, messumatkan ja mm. kuukauden kumppani -kampanjoinnin avulla.

Lisätietoja

Sataedu
Teija Österlund
(etunimi.sukunimi@sataedu.fi)

Kankaanpään opisto
Pekka Vuorisalo
(etunimi.sukunimi@kopisto.fi)​