Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto -baarimestari ja tarjoilija
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Ammattitutkinto
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Aikataulu ja toteutus
Opiskelu tapahtuu monimuoto-opiskeluna työelämässä. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Tutkinnosta voi suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.
Kohderyhmä
Hotelli-, ravintola- ja matkailualalla työskentelevät tai aiempaa alan koulutusta suorittaneet.
Tavoite
Tutkinnon suorittanut voi toimia erilaisten baarien ja cocktailbaarien, ruokaravintoloiden ja kahviloiden asiakaspalvelutehtävissä.
Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut baarimestari työskentelee erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.
Sisältö
Opinnot muodostuvat ravintolan tarjoilutyössä, baarityössä ja cocktailbaarissa toimimisesta. Koulutus tapahtuu yrityksissä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella henkilökohtaisen polun mukaisesti. Tutkintoon voi valita myös muita valinnaisia tutkinnon osia.
Koulutuksiiin liittyvät lähipäivät toteutetaan ensimmäisen tutkinnon osan jälkeen pääsääntöisesti kahtena lähipäivänä kuukaudessa.
Koulutukseen sisältyy anniskelupaikan vastaavan hoitajan pätevöitymiskoulutus, hygieniakoulutus ja hätäensiapukoulutus.
Kustannukset
Koulutuksen osallistumismaksu 400 €.
Oppisopimuksella opiskeleville koulutus on maksuton.
Koulutuksen jälkeen voi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä
Hakeutuminen
Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen työkokemuksen tai aiempien alan opintojen perusteella.
Hakijoista osa kutsutaan haastatteluun.
Opiskelijaksi ottamisessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita. Valintaperusteissa huomioidaan hakutoive, koulutustarve, alalle suuntautuneisuus ja edellytykset tutkinnon suorittamiseen sekä mahdollinen haastattelu. Kielitaitovaatimus B1.1.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Heikki Vähtäri
Lehtori, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7836
Tiedepuisto 3, PORI