Siirry sisältöön

Metsä- ja luontoala

Tarjoamme monipuolisesti erilaisia koulutusvaihtoehtoja alojemme eri ammatteihin. Luonnossa viihtyvä voi opiskella meillä luontokartoittajaksi, riistanhoitajaksi tai erä- ja luonto-oppaaksi. Lyhyillä luonnontuotteiden keruukursseilla voi saada neuvojakortin. Metsuri-metsäpalveluiden tuottaja -opinnot antavat hyvät valmiudet niin työntekijäksi kuin yrittäjäksi. Isoista koneista kiinnostuneille sopii metsäkoneen-, puutavara-auton- tai maarakennuskoneenkuljettajan koulutus.

Jos vasta aloitat ammatillista uraasi, sopii sinulle parhaiten perustutkinto. Mikäli koulutusta ja työkokemusta
on kertynyt, kannattaa pohtia ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa. Oppisopimus on monesti kätevä ratkaisu. Tutustu myös lyhytkoulutuksiimme.

Metsässä työskentely toteutetaan taloudellisesti, tuottavasti ja asiakaslähtöisesti sekä kannattavana yritystoimintana. On tunnettava metsäalan organisaatiot sekä niiden tehtävät. Työhön liittyy oleellisesti työturvallisuuden ja ergonomian tunteminen sekä kyky huolehtia omasta fyysisestä ja henkisestä kunnostaan.

Metsäalan työtehtävissä edellytetään metsäluonnon hyvää tuntemusta. Työssä on otettava huomioon metsien monimuotoisuus, tuottavuus sekä uudistumiskyvyn ja elinympäristöjen säilyminen. Opiskelussa korostuu oikea asenne työntekoon sekä valmiudet tietojen ja taitojen jatkuvaan kehittämiseen.

Tutustu jatko-opintomahdollisuuksiin ja metsän väyläopintoihin kohti ammattikorkeakoulua.

Kullaan opiskelija-​asuntola

Kullaan opiskelija-​asuntola on tarkoitettu Kullaalla opiskeleville luonto-​, metsä-​ ja maarakennusalan opiskelijoille. Asuntolapaikkaa haetaan sähköisellä lomakkeella opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Lisätietoja asuntolamajoituksesta

Kullaan opiskelija-​asuntola lammen rannalla päärakennuksen läheisyydessä.
Opiskelija-asuntola Kullaalla.

Opiskelijaksi hakeutuvan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen

Tutustu alan arkeen somessa

Haussa olevat koulutukset