Siirry sisältöön

Hakupalvelut

Opiskelijat tutustumassa Hakupalveluihin.

WinNovan hakupalveluista saat neuvontaa ja ohjausta erityisesti hakeutumiseen liittyvissä asioissa. Tule käymään tai ota rohkeasti yhteyttä. Hakupalveluissa tukenasi on palveluneuvojia sekä opinto-ohjaajia.

Hakupalvelut 

 • Tiedepuisto 3, lohko 1, 1. krs, Pori (toimisto avoinna ma-ti, muina aikoina vain etäpalvelu)
 • Satamakatu 19 A, 2 krs, Rauma (toimisto avoinna aikataulun mukaisesti ma-pe)

Palvelemme lukuvuoden aikana ma-to klo 9-15, pe klo 9-12 – p. 044 455 8500, sähköposti hakupalvelut(at)winnova.fi 

Hakeutumisvaiheen opinto-ohjaus

Etsitkö vielä sopivaa koulutusta tai ammattia? Haluatko opiskella kokonaan uuden ammatin tai täydentää nykyistä osaamistasi? 

Opinto-​ohjaajat ovat sinua varten, kun tarvitset hakeutumisvaiheessa neuvoa ja ohjausta oikean opiskelupolun löytämiseksi WinNovasta.

Opinto-ohjauksessa saat tietoa ammatillisen koulutuksen opiskeluvaihtoehdoista ja tukea omien mahdollisuuksiesi selvittämiseen. Opinto-​ohjaajat tekevät yhteistyötä ohjauspalvelujen, työelämäpalvelujen ja koulutusalojen kanssa löytääkseen sinulle parhaan mahdollisen opintopolun.

Voit keskustella opinto-ohjaajan kanssa suunnitelmistasi ja toiveistasi puhelimitse tai Teamsin välityksellä. Keskustelu ei sido sinua hakeutumaan opintoihin, eikä maksa sinulle mitään.  Keskustelu on täysin luottamuksellista.

Pori/Ulvila (kaikki alat)

Varaa aikasi hakeutumisvaiheen opinto-ohjaukseen / Pori ja Ulvila(siirryt toiseen palveluun)

Rauma (kaikki alat)

Varaa aikasi hakeutumisvaiheen opinto-ohjaukseen / Rauma(siirryt toiseen palveluun)

Laitila (kaikki alat)

Varaa aikasi hakeutumisvaiheen opinto-​ohjaukseen / Laitila(siirryt toiseen palveluun)

Maahanmuuttajien uraohjaus

WinNovassa koko henkilökunta osallistuu maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden opintojen ja opiskelun ohjaamiseen. Hakupalvelut auttavat hakeutumisen kysymyksissä ja kielitaitotiimi varmentaa riittävän suomen kielen taitotason koulutukseen hakeutuessa. Päävastuu opiskelijan ohjaamisesta on vastuuopettajalla ja opinto-​ohjaajalla. Maahanmuuttajien uraohjauksen koordinaattori varmistaa, että ei-​suomenkielisen hakijan ja opiskelijan koulutuspolku onnistuu WinNovassa parhaalla mahdollisella tavalla.

Arvosanan korottaminen (jo valmistuneet)

Ammatillisen perustutkinnon tutkintotodistuksen arvosanan korottaminen on mahdollista 1.7.2023 alkaen. Arvosanaa voi korottaa vain tutkinnoissa, jotka on voimassa tai siirtymäajalla. Näitä ovat pääsääntöisesti 2018 tai sitä myöhemmin voimaan tulleet tutkinnot. Korottaminen on aina maksullista riippumatta siitä korottuuko arvosana vai ei.

Tutkinnon voimassaolon tai sen siirtymäajalla olon tarkistaminen:

Tutkinnon voimassaolon voi itse tarkistaa ePerusteista(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Hae sivustolla suorittamasi tutkinnon perustetta tutkinnon nimellä. Kun sivustolla aktivoi Voimassa ja Siirtymäajalla -valinnat, näkee korottamismahdollisuuden. Voimassa/siirtymäajalla olevissa näkyy vastaava voimassaolo ja todistuksessa näkyvä diaarinumero.

Tietoa ammatillisen tutkinnon osan korottamisesta:

 • Tutkinnon osan korottamisesta peritään maksuna 150 €/tutkinnon osa (Paytrail-maksu). Tämä tapahtuu verkkomaksuna varsinaisen korottamiseen ilmoittautumisen yhteydessä, kun korottamistilaisuuden käytänteistä on jo sovittu.
 • Lähtökohtaisesti korottaja hankkii itse tutkinnon osan arviointia varten työantajan/yrityksen, jonka tiloissa korottaminen tapahtuu. Ammatillisten tutkinnon osan arvioinnista päättää kaksi arvioijaa, joista toinen on työelämän edustaja. Osaamisen osoittaminen ja arviointi tapahtuu yleensä korottajan omalla työpaikalla. Koulutuksen järjestäjän edustaja varmistaa näyttöpaikan ja arvioijien soveltuvuuden. Joissakin poikkeustapauksissa tutkinnon osan näyttö voidaan toteuttaa oppilaitosympäristössä, mutta siinäkin edellytetään työelämän edustajan arviointia.

Tietoa yhteisten tutkinnon osien osa-alueiden korottamisesta (esim. toinen kotimainen kieli ruotsi, vieras kieli englanti, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen jne.):

 • Osa-alueen korottamisesta peritään 50 €/osa-alue (Paytrail-maksu). Tämä tapahtuu verkkomaksuna varsinaisen korottamiseen ilmoittautumisen yhteydessä, kun korottamistilaisuuden käytänteistä on jo sovittu.
 • Korottaminen tapahtuu oppilaitoksessa korottamispäivinä, joita järjestetään Porissa (Tiedepuisto 3) ja Raumalla (Satamakatu 19) seuraavina ajankohtina klo 15.30 – n. 17.30:
  • Vuonna 2024: 29.2., 4.4., 25.4. (syksyn ajankohdat tarkentuvat myöhemmin)

Korottamistiedustelu:

Korottamistiedustelu lähetetään sähköpostilla osoitteeseen hakupalvelut@winnova.fi . Viestiin liitetään mukaan joko skannattu kopio todistuksesta tai Oma opintopolku-sivuston kautta saatava linkki opintosuoritukseen https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (vaatii tunnistautumisen).

Ohje Oma Opintopolku -sivustolta saatavan suoritetietolinkin muodostamiseen:

 1. Valitse sivustolta kohta Omat opintosuoritukseni
 2. Siirry opintosuorituksiin tunnistautumisen kautta
 3. Valitse Jaa suoritustietoja
 4. Valitse Jaettava suoritustieto
 5. Valitse Jaa valitsemasi opinnot
 6. Kopioi linkki ja liitä se mukaan sähköpostiin.

Korottamismahdollisuuden vahvistaminen sekä korottamista koordinoivan henkilön tiedottaminen:

Hakupalvelut vahvistaa vielä sähköpostilla mahdollisuuden korottamiseen sekä toimittaa korottamista koordinoivan oppilaitoksen yhteyshenkilön tiedot. Koordinoivan henkilön kanssa sovitaan korotettavasta tutkinnon osasta tai ytojen osa-alueista. Lisäksi sovitaan muista korottamisen toimista.

Lopullinen korottamiseen ilmoittautuminen ja maksun suoritus:

Vasta tämän jälkeen WinNovan hakupalvelut toimittaa korottajan sähköpostiin varsinaisen hakeutumislinkin, jonka tietojen syöttämisen yhteydessä suoritetaan korottamisen verkkomaksu.

Opintohallintojärjestelmään liittyvien tiedonsiirtomuutosten johdosta arvosanojen korottaminen ei ole vielä mahdollista.