Siirry sisältöön

Hius- ja kauneudenhoitoala

Hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilaisen tehtävänä on tuottaa turvallisia ja korkealaatuisia palveluja, jotka edistävät asiakkaan kauneutta ja terveyttä sekä tarjoavat virkistystä, rentoutusta ja hyvänolon tunnetta. WinNovassa voit suorittaa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon sekä erikoisammattitutkinnon.

Hiusalan ammattilaisen (kampaaja ja parturi) työ on yksilöllistä asiakkaan palvelua, jossa korostuvat tärkeät avaintaidot kuten asiakaspalvelu-, vuorovaikutus-, viestintä- ja yhteistyötaidot, käden taidot ja esteettinen näkemys. Parturina/kampaajana toimiminen edellyttää tervettä itsetuntoa, innovatiivisuutta, oman elämän hallintaa ja sisäistettyä ammattietiikkaa. Parturi/kampaaja on palvelu- ja yhteistyöhenkinen, rehellinen ja luotettava, kehityskykyinen, luova ja oma-aloitteinen.

Hoitotyössä kauneudenhoitoalan ammattilainen (kosmetologi/kosmetiikkaneuvoja) suunnittelee, toteuttaa, myy ja markkinoi asiakkaalle kasvojen, vartalon, jalkojen ja käsien hoitoja sekä ehostusta. Lisäksi hän ohjaa ja neuvoo asiakasta värien käytössä, persoonallisen tyylin löytämisessä, ihon ja kehon itsehoidossa sekä ihonhoitotuotteiden valinnassa ja käytössä. Suuri osa hoitotyöstä tehdään käsin. Hoidoissa käytetään myös laitteita, joita tulee markkinoille teknologian kehittyessä jatkuvasti uusia. Hyvät sosiaaliset ja vuorovaikutukselliset taidot ja toisen kunnioittaminen ovat tärkeitä asiakaspalvelu- ja ihonhoitotyötä tekevän ominaisuuksia.

Hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilaiset (kampaajat, parturit, kosmetologit ja kosmetiikkaneuvojat) työskentelevät joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. He voivat toimia myös erilaisissa myynti-, konsultointi- ja koulutustehtävissä sekä teatteri-, viihde- ja media-alalla.

Tutustu alan arkeen somessa

Opiskelua aidoissa asiakastilanteissa

Alan tutkintojen ePerusteet

Opetushallituksen ePerusteet-palvelussa voit tutustua voimassa oleviin koulutusten opetussuunnitelmiin ja tutkintojen perusteisiin. Katso alan koulutusten ePerusteet tästä:

Ammatillinen perustutkinto
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Erikoisammattitutkinto
Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Haussa olevat koulutukset