Siirry sisältöön

Kesän ensimmäinen orientaatioviikko valmisti hyvin elokuuta varten

Ravintola- ja cateringalalle Poriin opiskelemaan valittu Matilda Rahtu oli yksi noin tuhannesta WinNovan kesän orientaatioviikolle osallistuneista.

Ravintola- ja cateringalan opiskelija Matilda Rahtu punainen mekko päällä kesäisessä maisemassa.Ensimmäiseen hakutoiveeseensa ravintola- ja cateringalalle Poriin valituksi tullut Matilda Rahtu oli tyytyväinen kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettyyn orientaatioviikkoon. “Aluksi tuntui hassulta tulla kesken loman kouluun, mutta näin jälkeenpäin ajatellen se oli hyödyllistä ja jopa kivaa”, toteaa Matilda muutama päivä orientaatioviikon päättymisen jälkeen.

Mitkä asiat Matilda koki viikon hyödyllisimmäksi anniksi? “Olisin ollut elokuussa ihan sekaisin, ellen olisi päässyt jo tässä vaiheessa tutustumaan taloon – nyt paremmin tietää, missä ollaan ja mihin pitää mennä”, hän naurahtaa. Totta, etenkin Tiedepuisto Porissa on ison iso rakennus, ja tutustumiseen menee oma aikansa.

Kaikkein hyödyllisimmäksi asiaksi viikon aikana Matilda koki yleisinfot tulevista opinnoista ja tulevista hankinnoista. Osan niistä voi hoitaa jo nyt loppukesällä tai hankinnat tehdään yhdessä elokuun alussa. “On kuitenkin hyvä tietää etukäteen, mitä hankintatarpeita on tulossa”, Matilda summaa.

Ainoana ensi vuotta ajatellen parannettavana asiana Matilda mainitsee kulkemiset ja niihin liittyvät aikataulut. Muuten orientaatiopäivien pituus klo 9-15 oli hänen mielestään sopiva, mutta kesäajan aikataulujen vuoksi osalle julkisilla kulkuneuvoilla kulkevista pitkämatkalaisista päivistä tuli matkojen kanssa melko pitkiä. Seuraavan sopivan vuoron lähtöön kun saattoi olla iltapäivällä melko pitkäkin väli.

“Viikon aikana ei ollut mitään turhaa, se oli hyvin rakennettu, ja ryhmäytyminen oli hyvä juttu myös”, toteaa Matilda. Tärkeänä asiana esille nousi myös tuleviin opiskelukavereihin ja etenkin omaan vastuuopettajaan tutustuminen jo tässä vaiheessa. “Nyt odotan syksyä enemmän innolla, kun turha jännitys on pois”, hän iloitsee.


HOKS-viikko / Opintojen aloitus 3.8.2020

HOKS-viikko on syksyn opintojen aloitusviikko ja se on tarkoitettu kaikille WinNovassa opiskeleville tutkinto-opiskelijoille. Elokuun ensimmäisellä viikolla pääasiassa orientoidutaan opintoihin sekä valmistellaan ja tehdään HOKSia (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma). 

Ohjeet ja aikataulun HOKS-viikon aloitusta varten opiskelija on saanut kesän ensimmäisellä orientaatioviikolla (uudet opiskelijat) tai vastuuopettajan kanssa sovitun infokanavan kautta (jatkavat opiskelijat). Kaikki opiskelijat saapuvat kouluun maanantaina 3.8.2020 klo 9.00, mikäli vastuuopettaja ei ole toisin ohjeistanut.

Ohjeita löydät myös WinNovan opiskelijanoppaasta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)