Siirry sisältöön

Satauraa ammatillisesta! – uraseurantatutkimus 2020-2021

Uraseurantatutkimuksen tulokset antavat tietoa viime vuosina ammatillisesta koulutuksesta valmistuneiden tyytyväisyydestä omaan työhön ja saamaansa koulutukseen.

Uraseurantatutkimuksessa on selvitetty WinNovasta vuosina 2020 ja 2021 valmistuneiden tyytyväisyyttä saamaansa ammatilliseen koulutukseen ja työhönsä. Valmistuneiden mielipiteitä ei ole aiemmin kartoitettu yhtä systemaattisesti. 

Tutkimuksen tuloksiin pääset tutustumaan kattavammin lyhytlinkkien (bit.ly/uraseurantatulokset2(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) ja bit.ly/uraseurantatutkimus(siirryt toiseen palveluun)) ja WinNova Spotifyissa(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (jakso 17(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)) kautta.

Lisätiedot 

Jonna Malmivuori, projektipäällikkö
jonna.malmivuori(at)winnova.fi

Uraseurantatutkimus selvittää WinNovasta valmistuneiden tyytyväisyyttä saamaansa ammatilliseen koulutukseen ja nykyiseen työhönsä. Kohderyhmä 2020-21 ammatillisen perustutkinnon suorittanee. Osallistujia noin 450.
86 % kokee työelämässä oppimisen tärkeäksi osaksi ammatillista koulutusta tai tärkeäksi suhteessa nykytilanteeseensa. 42 % työllistyi työssäoppimispaikkaansa.

71 % on tyytyväinen koulutukseensa työuran kannalta. 64 % koki, että työnantajat arvostavat ammatillista koulutusta. 56 % mielestä koulutus antoi riittävät valmiudet työelämään siirtymiseen.
66 % pystyy hyödyntämään koulutuksessa hankkimaansa osaamista työssään. 55 % kokee nykyisen työn vastaavan vaatimustasoltaan ammatillista koulutusta.
Lisätietoja https://bit.ly/3gwHr7m