Siirry sisältöön

WinNovan henkilöstötarinat: Sosiaali- ja terveysalan lehtori, YTO-opettaja Virpi Hopeakangas

Kevään 2023 aikana WinNovan www-​​sivuilla julkaistaan henkilöstötarinoita winnovalaisista. Seuraavaksi esittelyvuorossa on sosiaali- ja terveysalan lehtori, YTO-opettaja Virpi Hopeakangas Porista.

Työhyvinvointia ja liikuntaa opettava Virpi Hopeakangas on ikiliikkuja    

Virpi Hopeakangas on tullut taloon jo ennen WinNovan perustamista, tarkalleen vuonna 2005. Nykyisin hän työskentelee Porin YTO-yksikössä (yhteiset tutkinnon osat) työhyvinvointiin ja etenkin liikuntaan liittyvien aihealueiden parissa. Lisäksi Virpi on mukana erilaisissa hankkeissa.  

Miten kehität itseäsi ja omaa osaamistasi?  

Elokuusta alkaen olen saanut mahdollisuuden työskennellä 80 %:n työajalla, tästä olen kiitollinen. Työhyvinvoinnin opettajana ja Satakunta Testbed -hankkeessa toimiessani on etua, että ehdin toimia myös terapeuttina ja pelien kehittäjänä. Ammattitaitoni pysyy ajan tasalla ja verkostoni muuhunkin työelämään aktiivisena.   

Tyhy-tiimikavereiden kanssa pitää kyllä jatkossa nähdä useammin, koska ne tapaamiset ovat aina sekä produktiivisia että mieltä lataavia! Pakollisissa opinnoissa selkeää liikuntakurssia ei ole nykyään valitettavasti tarjolla enää lainkaan, joten viimeksi kehitimme tiimin kanssa valinnaisten tarjottimelle kolme uutta kokonaisuutta liikunnasta.  

Vierivä kivi ei sammaloidu (sen olen huomannut, että se kuluu kyllä…). Pyrin opiskelemaan työn ohessa muutaman vuoden välein jonkun uuden tutkinnon tai osa-alueen. Tähän mennessä olen työn ohessa ja osin opintovapaiden mahdollistamana suorittanut mm. liikuntatieteiden maisterin tutkinnon, pedagogisen pätevyyden, uusperheneuvoja-koulutuksen, ratkaisukeskeisen psykoterapeutin tutkinnon, yrittäjyyden ammattitutkinnon ja joogaopettajakoulutuksen. Koen, että kaikista näistä on hyötyä sekä työhyvinvoinnin opettamisessa että hankemaailmassa toimiessa.  

Miten WinNova tukee ammattiosaamisen kehittämistä?  

Minulla on ollut useampia esihenkilöitä vuosien varrella ja iloitsen siitä, että olen saanut sopivissa raameissa työskennellä vapaasti ja koko ajan opiskella syvemmin ja eteenpäin. Olen sen tyyppinen työskentelijä, että liiallinen rajoittaminen tukehduttaa luovuuteni. Onneksi esihenkilöt, projektipäälliköt ja tiimikaverit ovat mahdollistaneet energian virtaamisen vapaasti – kiitos siitä heille kaikille!  

Mitä WinNovan slogan Suunta eteenpäin merkitsee sinulle?  

Vaikka ainoa mitä meillä on, on tämä hetki, voidaan osa energiasta kuitenkin suunnata myönteiseen tulevaan. Jos ei tee virheitä, ei yleensä tee paljon muutakaan. Niinpä olennaista on poimia oppia matkaan, ja jos jokin ei ole toiminut, niin tehdä jotain toisin jatkossa. Siis suunta eteenpäin!  

Mikä oli mielenkiintoisin työsi ennen työskentelyäsi WinNovassa?  

Työskentelin Helsingin Urheilulääketieteen Säätiöllä taloussihteerinä ja urheilijoiden kuntotestaajana. Lääkärien ja fysioterapeuttien palkkojen ja säätiön budjetin pyörittely onnistui silloisen liikunnanohjaajan tutkinnon turvin yllättävän hyvin!   

Pyöritin tuon työn ohessa silloisena pikkulikkana pääkaupunkiseudulle perustamaani firmaa. Tämän oman yrityksen puitteissa tarjosin esimerkiksi erilaisia jumppia yrityksille ja toimin personal trainerina yksittäisille ihmisille.   

Työssäsi kohtaat jatkuvasti erilaisia ihmisiä, mitkä kohtaamiset tuovat eniten iloa ja onnistumisen tunteita?  

Henkilökohtaiset hyvinvointikeskustelut opiskelijoiden kanssa ovat usein todella antoisia. Koen onnistumista esimerkiksi siitä, että he luottavat minuun vaikeissakin asioissa ja saan heitä tarvittaessa luotsattua ammattiavun pariin. Sekä opiskelijoiden että kollegojen kanssa on usein myös hauskaa ihan ”käytävätreffeilläkin”. Ajattelen, että on tehtävä heti jykeviä toimia, jos työpäivistä alkaa ilo hiipua.   

Ilon lähteenä on myös mainittava kerran viikossa tapahtuva sählytunti työkavereiden kanssa – mahtavaa hikeä, hengästymistä ja hauskoja hetkiä tarjoava setti!