Siirry sisältöön

Opiskelu ja urheilu

Satakunnan Urheiluakatemia WinNovan opiskelijoille

WinNovassa ammatillisen koulutuksen opintojen ohessa on mahdollisuus kilpaurheilla Satakunta Sport Academyn (SSA) kautta. Satakunnan Urheiluakatemia toimii opiskelevien urheilijoiden laadukkaan valmentautumisen tukena Satakunnassa yhteistyössä alueen oppilaitosten, seurojen ja valmentajien kanssa. Urheiluakatemia auttaa urheilijoita opiskelun ja urheilun yhdistämisessä ja varmistaa, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun kestävä päivittäisvalmennus ja toimintaympäristö. Näin lahjakkaat nuoret voivat saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa ja kansainvälisesti menestyviä urheilijoita ja joukkueita on enemmän. Satakunnan Urheiluakatemian toiminta on eettisesti kestävää ja varmistaa omalta osaltaan, että urheilijan koulutus ja siviiliuraan valmistautuminen hoidetaan vastuullisesti ja suunnitelmallisesti.

Tavoitteellisesti urheilevilla opiskelijoilla on mahdollisuus hakea urheilijoiksi Satakunnan Urheiluakatemiaan. Akatemiaurheilijana opiskelija voi yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen kilpa-urheilun joustavasti ja tehokkaasti. Urheiluakatemia auttaa joustavien opintoratkaisujen saavuttamisessa, tarjoaa urheilijoille mahdollisuuden aamuvalmennukseen kolmena aamuna viikossa sekä akatemiaurheilijoille kuuluvat tukitoimenpiteet ja harjoitteluolosuhteet.

Satakunnan Urheiluakatemiaan voivat hakeutua kilpa- ja huippu-urheilijan uralle tähtäävät urheilijat, yläkouluikäisestä ylöspäin. Urheiluakatemian urheilullisena kriteerinä yksilölajeissa on sijoittuminen oman ikäluokan SM-tilastossa n. 16 parhaan joukkoon. Joukkuelajeissa seurat ja valmentajat määrittelevät Urheiluakatemiaan valittavat urheilijat ja valmennusryhmät.

Satakunnan Urheiluakatemiaan haetaan pääasiassa elokuussa opiskelupaikan varmistuttua. Muina aikoina hakemusten käsittely kestää hieman kauemmin, mutta hakeminen on mahdollista ympäri vuoden. Valinnat SSA:han tekee lajiliitot ja Porin kaupungin sivistystoimi yhteistyössä WinNovan kanssa. Tällä hetkellä mahdollisuus SSA:n kautta urheilun liittämiseen ammatillisiin opintoihin on Porin opiskelijoilla.

Hakulomake 2023 – 2024(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Facebook: Satakunnan urheiluakatemia
(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
Instagram: @satakunnanurheiluakatemia(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
Kotisivut: pori.fi/kulttuuri-ja-liikunta/liikunta/satakunnan-urheiluakatemia/(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

ESports osaksi opintoja

WinNovan tutkinto-opiskelijoilla on mahdollisuus hakeutua opiskelemaan myös eSports-opintoja, jotka järjestetään yhteistyössä Incoach Esport Oy:n kanssa. eSports-opintoihin hakeudutaan suoraan WinNovaan yhteishaun jälkeen erillisellä haulla. Varaamme 10 opiskelijalle mahdollisuuden osallistua kilpapelaamiseen.

Opintoihin sisältyy ammattivalmentajan vetämää pelivalmennusta 80 tuntia. Valmennuksessa painotetaan sekä yksilötaitojen kehittämistä että joukkuetyöskentelyä. Valmentaja on mukana joukkueiden toiminnassa viikoittain, minkä lisäksi eSports-opiskelijoille jaetaan omat valmennusohjelmat omatoimiseen harjoitteluun. Incoach Oy varustelee WinNovan e-urheiluopinnot valmiilla opetussisällöillä, valmennusohjelmilla ja pelipalvelimilla.