Siirry sisältöön

Energia-alan erikoisammattitutkinto, Voimalaitostekniikan osaamisala

Hakeutuminen
Oppisopimus
Tutkinto
Energia-alan erikoisammattitutkinto, EAT
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Professorintie 5, Pori
Hakuaika
Tulossa
Koulutusaika
Tulossa

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutuksen kesto on noin 2 vuotta oppisopimuskoulutuksena.

Kohderyhmä

Koulutus sopii, jos olet voimalaitosalan ammattilainen ja sinulla on alikonemestarin pätevyys/koulutus sekä olet työsuhteessa voimalaitoksella. Tutkinnolla syvennät osaamistasi voimalaitosalasta.

Tavoite

Energia-alan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on monipuoliset taidot toimia energiaalan suunnittelu-, käyttö- ja johtamistehtävissä. Tutkinnon suorittanut osaa kehittää ja ohjata vastuualueensa prosesseja. Tutkinnon suorittaneella on hyvät viestinnälliset valmiudet ja hän huolehtii työkohteen työturvallisuudesta.

Voimalaitosmestari osaa johtaa työtä ja käyttää voimalaitoksien prosesseja. Hän osaa suunnitella ja ohjata työskentelyä sekä perehdyttää henkilöitä ja kehittää toimintaa.

Konemestarikirjaan ja ylikonemestarikirjaan vaadittava koulutus

Henkilöllä, joka on suorittanut energia-alan erikoisammattitutkinnon, voimalaitostekniikan osaamisalan, on painelaitelain edellyttämä koulutus konemestarikirjaan ja ylikonemestarikirjaan. Konemestarikirjan saamiseksi vaaditaan alikonemestarinkirja ja painelaitelainsäädännässä määritelty työkokemus. Ylikonemestarikirjan saamiseksi vaaditaan konemestarikirja ja painelaitelainsäädännössä määritelty työkokemus.

Sisältö

ENERGIA-ALAN ERIKOISAMMATTITUTKINTOON VALMISTAVA KOULUTUS

Voimalaitostekniikan osaamisala, 180 OSP

Pakolliset tutkinnon osat, 120 osp

Valinnaiset tutkinnon osat,60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1, 40-60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, 0-20 osp

Tutkinnon perusteet:

https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/6361606(siirryt toiseen palveluun)

 

Hakeutuminen

Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä WinNovan oppisopimuskoulutukseen. (p. 044 455 7500, avoinna arkisin klo 9 -15 tai oppisopimus(at)winnova.fi). https://www.winnova.fi/oppisopimus/yhteystiedot

Yhteyshenkilöt

Juhani Nygren

Koulutuspäällikkö, Kone- ja tuotantotekniikka, Laboratorioala, Pintakäsittelyala, Prosessiteollisuus, Rakentaminen, Sähkö- ja automaatiotekniikka, Talotekniikka

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8443
Satamakatu 19, RAUMA