Siirry sisältöön

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Erikoisammattitutkinto
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Steniuksenkatu 8, Rauma
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Valmistava koulutus toteutetaan joko omaehtoisena tai oppisopimuksella monimuoto-opiskeluna. Koulutuksessa on kaksi lähiopetuspäivää kuukaudessa, jotka pääsääntöisesti toteutuvat Raumalla. Koulutuksen loppuvaiheessa opetuspäiviä voi olla mahdollisesti Porissa. Opetuspäivät ovat pääsääntöisesti maanantai ja tiistai, jotka toteutetaan peräkkäisinä päivinä. Koulutuksen ensimmäiset lähiopetuspäivät ovat 15.5. ja 16.5. Raumalla.

Opiskelu sisältää lähiopetuspäiviä oppilaitoksessa, omassa työssä tapahtuvaa työskentelyä, yksilö- ja ryhmäohjausta sekä tutkintoon liittyviä oppimistehtäviä.

Kohderyhmä

Koulutukseen hakeutuvalla ( joka tulee suorittamaan parturimestarin, kampaajamestarin tai erikoiskosmetotogin pätevyyttä) tulee olla hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot.

Kosmetiikkaneuvojan (EAT) osaamisalaa suorittavalla tulee olla alaan liittyvää tietopohjaa ja/tai työkokemusta.

Tavoite

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on monipuoliset kädentaidot ja erikoisammattiosaamista erilaisista työ- ja hoitomenetelmistä. Tutkinnon suorittanut osaa palvella asiakkaita yksilöllisesti ja korkeatasoisesti tuotetuntemustaan ja erikoisosaamistaan laajasti hyödyntäen sekä luoda yhteistyöverkostoja muiden asiantuntijoiden kanssa. Tutkinnon suorittanut osaa johtaa asiakkuuksia ja tuottaa lisäarvoa asiakkaille kehittämällä palveluja. Tutkinnon suorittanut osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa erilaisia projekteja.

Sisältö

Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (120 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (60 osp). Tutkinnossa on neljä osaamisalaa ja tutkintonimikettä:

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnossa on kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa. Asiakkuuksien johtaminen (30 osp) ja Projektin johtaminen (30 osp). Osaamisalakohtaisten pakollisten tutkinnon osien laajuus on 60 osaamispistettä. Opiskelijan tulee lisäksi sisällyttää tutkintoon valinnaisia tutkinnon osia 60 osaamispisteen laajuisesti.

Valinnaisia tutkinnon osia ovat:

https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/5734035(siirryt toiseen palveluun) 

Kustannukset

Osallistumismaksu on koko tutkinnon suorittaneilla 550,00€ (+ alv. 0%). Yhden tutkinnon osan hinta on 110,00€ (+alv. 0%). Oppisopimusopiskelijalle koulutus on maksuton.

Hakeutuminen

Koulutukseen on mahdollista hakea 9.5.2023 mennessä sähköisellä hakulomakkeella www.winnova.fi– sivujen kautta.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös yrittäjän oppisopimuksena.

Yhteyshenkilöt