Siirry sisältöön

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja, kosmetologi

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Steniuksenkatu 8, Rauma
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

HAKU PÄÄTTYNYT

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan päiväopintoina pääsääntöisesti arkipäivisin. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma opintojen alkaessa. Koulutus sisältää työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutuksen aloitus 5.8.2024 kahden viikon orientaatiojaksolla, jonka jälkeen koulutus jatkuu lukujärjestyksen mukaisesti. 

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena.

Kohderyhmä

Haku on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo suoritettuna ammatillinen perustutkinto tai ylioppilastutkinto ja jotka ovat kiinnostuneita hius- ja kauneudenhoitoalasta.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Kampaajat tekevät monipuolisia hius- ja kauneudenhoitoalan asiakastöitä esim. hiustenleikkauksia, kampauksia, värjäyksiä ja rakennekäsittelyjä erilaisilla tekniikoilla. Kampaajat ohjaavat ja neuvovat asiakkaita hiusten ja hiuspohjan itsehoidossa sekä hiustenhoitotuotteiden valinnassa ja käytössä. Kampaajat työskentelevät parturikampaamoissa joko yrittäjinä tai työntekijöinä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa.

Kosmetologi suunnittelee, toteuttaa, myy ja markkinoi asiakkaalle kasvojen, vartalon, jalkojen ja käsien hoitoja sekä ehostuksia. Lisäksi kosmetologit ohjaavat ja neuvovat asiakkaita ihon ja kehon itsehoidossa sekä ihonhoitotuotteiden valinnassa ja käytössä. Suuri osa hoitotyöstä tehdään käsin, mutta hoidoissa käytetään myös laitteita, joita tulee markkinoille jatkuvasti uusia teknologian kehittyessä. Kosmetologit työskentelevät kauneushoitoloissa, kylpylöissä, palvelutaloissa, kongressikeskuksissa ja hotelleissa, laivoilla ja tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla joko yrittäjinä tai työtekijöinä. Kosmetologit voivat työskennellä myös myynti- ja koulutustehtävissä.

Suosituksia alalle: 

Sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalalla opiskeltavia tutkinnon osia ovat:

Seuraavista valinnaisista tutkinnon osista opiskelija valitsee itselleen sopivat tutkinnon osat henkilökohtaistamisen yhteydessä:

Valintaperusteet

Opiskelijat valitaan motivaation, alalle suuntautuneisuuden ja urasuunnitelman perusteella.

Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan kielitaitokokeeseen. Tutkinnon kielitaitotasovaatimus on B1.1.

 

Kustannukset

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan sivun yläosasta klikkaamalla “HAE KOULUTUKSEEN” ja täyttämällä sekä lähettämällä siitä aukeava hakemus.

Opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti.

Kaikki hakijat kutsutaan valintahaastatteluun (valintahaastattelut viikolla 19 ja 20).

Hakuaika 19.2-19.4.2024. Valintapäätökset viikolla 20.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena vähintään B1.1. 

HAKU PÄÄTTYNYT

Yhteyshenkilöt