Siirry sisältöön

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja, parturi

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Perustutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Opinnot suoritetaan päiväopintoina, lähiopetuksena.
Koulutus alkaa 1.8.2023

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu peruskoulun suorittaneille, toisen tutkinnon suorittaneille, ylioppilastutkinnon suorittaneille tai osia niistä suorittaneille. Lähtökielitaitotaso Hius-ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon on B.1.1. Lisätietoja Kielitaitotasot ja -kokeet(siirryt toiseen palveluun).

Tavoite

Hiusalan ammattilaisen tehtävänä on tuottaa turvallisia ja korkealaatuisia palveluja, jotka edistävät asiakkaan hyvinvointia ja tarjoavat virkistystä, rentoutusta sekä hyvänolon tunnetta. Hiusalan ammattilaiset työskentelevät joko toisen palveluksessa tai itsenäisinä yrittäjinä. He voivat toimia myös erilaisissa myynti-, konsultointi- ja koulutustehtävissä sekä teatteri-, viihde- ja media-alalla. WinNovassa voit suorittaa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon sekä erikoisammattitutkinnon.

Sisältö

Kampaaja / parturin, hiusalan ammattilaisen, työ on yksilöllistä asiakkaan palvelua, jossa korostuvat tärkeät avaintaidot kuten asiakaspalvelu-, vuorovaikutus-, viestintä- ja yhteistyötaidot, kädentaidot ja esteettinen näkemys. Kampaajana / parturina toimiminen edellyttää tervettä itsetuntoa, innovatiivisuutta, oman elämän hallintaa ja sisäistettyä ammattietiikkaa. Kampaaja / parturi on palvelu- ja yhteistyöhenkinen, rehellinen ja luotettava, kehityskykyinen, luova ja oma-aloitteinen. Hiusalan ammattilainen toimii asiakaspalvelussa tasa-arvoisesti ja suvaitsevasti eri-ikäisten ja kulttuuritaustaltaan moninaisten ihmisten kanssa.

Kustannukset

Koulutuksen alussa, elokuussa 2023, opiskelija hankkii henkilökohtaiset työvälineet, työessun ja oppikirjat. Nämä jokainen opiskelija maksaa itse. Aloituspaketti, joka sisältää harjoituspäät ja kaikki tarvittavat työvälineet sekä työessu on kilpailutettu jokaiselle opiskelijalle etukäteen. Nämä lunastetaan koululta siis elokuussa 2023. Työvälinepaketin hinta selviää kilpailutuksen loputtua.Työkengät ovat henkilökohtaiset ja ne jokainen valitsee itselleen sopivat. Oppikirjat; Hiukset ja Väriä ja kiharaa, jokainen opiskelija hankkii itse. Käytettyjä kirjoja saattaa olla tarjolla edellisen vuoden opiskelijoilla. Kustannukset heti opiskelujen alussa on n. 500 – 800€. Tarkempi erittely ja selvitys kaikkeen edellämainittuun selviää viimeistään haastattelussa tai valintakirjeen yhteydessä keväällä 2023.

Hakeutuminen

Jatkuva haku 1.2.2023 – 31.3.2023. Opintopaikkaa haetaan joko kampaaja, parturiksi tai kosmetologiksi.

Yhteyshenkilöt