Siirry sisältöön

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, Kampaaja, Parturi

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Opinnot suoritetaan päiväopintoina, lähiopetuksena.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu ylioppilastutkinnon- ja toisen tutkinnon suorittaneille. Lähtökielitaitotaso Hius-ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon on B.1.1. Lisätietoja https://www.winnova.fi/koulutukset/hakeminen/valintaperusteet/kielitaitokuvaukset_ja_-kokeet .

Tavoite

Hiusalan ammattilaisen tehtävä on tuottaa turvallista ja korkealaatuisia palveluja, jotka edistävät asiakkaan hyvinvointia ja tarjoavat virkistystä, rentoutusta sekä hyvänolon tunnetta. Hiusalan ammattilaiset työskentelevät joko toisen palveluksessa tai itsenäisinä yrittäjinä. He voivat toimia myös erilaisissa myynti-, konsultointi- ja koulutustehtävissä sekä teatteri-, viihde- ja media-alalla. WinNovassa voit suorittaa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon sekä erikoisammattitutkinnon.

Sisältö

Hius ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Kampaaja / Parturi, hiusalan ammattilaisen, työ on yksilöllistä asiakkaan palvelua, jossa korostuvat tärkeät avaintaidot kuten asiakaspalvelu-, vuorovaikutus-, viestintä-, ja yhteistyötaidot, kädentaidot ja esteettinen näkemys. Kampaajana / parturina toimiminen edellyttää tervettä itsetuntoa, innovatiivisuutta, oman elämän hallintaa ja sisäistettyä ammattietiikkaa. Kampaaja / parturi on palvelu- ja yhteistyöhenkinen, rehellinen ja luotettava, kehityskykyinen, luova ja oma-aloitteinen. Hiusalan ammattilainen toimii asiakaspalvelussa tasa-arvoisesti ja suvaitsevaisesti eri-ikäisten ja kulttuuritaustaltaan moninaisten ihmisten kanssa.

Kustannukset

Koulutuksen alussa opiskelija hankkii työvälineet, työessun ja oppikirjat. Nämä jokainen opiskelija maksaa itse. Työessu ja työvälinepaketti, joka sisältää kaikki tarvittavat työvälineet sekä työessu on kilpailutettu jokaiselle opiskelijalle etukäteen. Nämä hankinnat lunastetaan koululta elokuussa 2024. Työvälinepaketin ja työessun hinta selviää kilpailutuksen loputtua. Työkengät ovat henkilökohtaiset ja jokainen valitsee itselleen sopivat. Tarvittavat oppikirjat: Väriä ja kiharaa sekä Hiukset -kirja. Oppikirjat opiskelija hankkii itse. Kustannukset heti opiskelujen alussa on n. 500-600€. Tarkempi erittely ja selvitys kaikkeen edellämainittuun selviää viimeistään haastattelussa tai valintakirjeen mukana.

Yhteyshenkilöt