Siirry sisältöön

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Perustutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Opinnot suoritetaan päiväopintoina, lähiopetuksena.
Koulutus alkaa 1.8.2023

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu peruskoulun suorittaneille, toisen tutkinnon suorittaneille, ylioppilastutkinnon suorittaneille tai osia niistä suorittaneille. Lähtökielitaitotaso Hius-ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon on B.1.1. Lisätietoja Kielitaitotasot ja -kokeet(siirryt toiseen palveluun)

Tavoite

Kauneudenhoitoalan ammattilaisen tehtävänä on tuottaa turvallisia ja korkealaatuisia palveluja, jotka edistävät asiakkaan kauneutta ja terveyttä sekä tarjota virkistystä, rentoutusta ja hyvänolon tunnetta. Kauneudenhoitoalan ammattilaiset työskentelevät joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Suurin osa alan yrityksistä ovat pienyrityksiä. He voivat toimia myös erilaisissa myynti-, konsultointi- ja koulutustehtävissä sekä teatteri-, viihde- ja media-alalla. WinNovassa voit suorittaa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon sekä erikoisammattitutkinnon.

Sisältö

Hoitotyössä kauneudenhoitoalan ammattilainen, kosmetologi, suunnittelee, toteuttaa, myy, ja markkinoi asiakkaalle kasvojen, vartalon, jalkojen ja käsien hoitoja sekä ehostusta. Lisäksi hän ohjaa ja neuvoo asiakasta värien käytössä, persoonallisen tyylin löytämisessä, ihon ja kehon itsehoidossa sekä ihonhoitotuotteiden valinnassa ja käytössä. Suuri osa hoitotyöstä tehdään käsin. Hoidoissa käytetään myös laitteita, joita tulee markkinoille teknologian kehittyessä jatkuvasti uusia.

Kustannukset

Koulutuksen alussa, elokuussa 2023, opiskelija hankkii henkilökohtaiset työvälineet, työessun ja oppikirjat. Nämä jokainen opiskelija maksaa itse. Aloituspaketti, joka sisältää harjoituspäät ja kaikki tarvittavat työvälineet sekä työessu on kilpailutettu jokaiselle opiskelijalle etukäteen. Nämä lunastetaan koululta siis elokuussa 2023. Työvälinepaketin hinta selviää kilpailutuksen loputtua.Työkengät ovat henkilökohtaiset ja ne jokainen valitsee itselleen sopivat. Tarvittavat oppikirjat: Ihonhoito sekä Meikki itselle ja ammatiksi -kirjat. Oppikirjat opiskelija hankkii itse. Kustannukset heti opiskelujen alussa on n. 500 – 800€. Tarkempi erittely ja selvitys kaikkeen edellämainittuun selviää viimeistään haastattelussa tai valintakirjeen mukana.

Hakeutuminen

Jatkuva haku 1.2.2023 – 31.3.2023. Opintopaikkaa haetaan joko kampaaja, parturiksi tai kosmetologiksi.

Yhteyshenkilöt