Siirry sisältöön

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, AT
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
Tulossa
Koulutusaika
Tulossa

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena yksilöllisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Koulutus sisältää lähiopetusta, itsenäistä työskentelyä, verkossa tapahtuvaa oppimista sekä työpaikalla oppimista. Osaaminen osoitetaan näytöillä työelämässä.

Lähiopetusta on kerran viikossa torstaisin klo 16.30-19.45 Porissa, Tiedepuisto 3. Perhepäivähoidon osaamisalaopinnoista osa toteutetaan Raumalla.

Koulutus voidaan toteuttaa myös oppisopimuskoulutuksena, joka edellyttää voimassaolevaa työsuhdetta kasvatus- ja ohjausalalla. Lisätietoa oppisopimuksesta https://www.winnova.fi/oppisopimus/oppisopimuskoulutus ja Elina Harju-Vahekoski, elina.harju-vahekoski@winnova.fi, p. 044 4558269. 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan kasvatus- ja ohjausalalla ja joilla mahdollisesti on jo alalta työkokemusta.  Alalla työskentely edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja, joustavuutta sekä kykyä huomioida taustaltaan erilaisten asiakkaiden ohjauksen ja tuen tarpeita.

Monimuotokoulutus sopii henkilöille, joilla on hyvät opiskelu- ja itseohjautuvuustaidot sekä motivaatiota ja aikaa itsensä ja osaamisensa kehittämiseen.

Hakijalta edellytetään perusopetuksen oppimäärän suorittamista. 

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisena voit toimia erilaisissa kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä, esim. kouluissa, aamu- ja iltapäivätoiminnassa, perhepäivähoidossa, työpajoissa ja vapaa-ajan toiminnassa. 

Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti tavoitteenasi voi olla valmistuminen koulunkäynninohjaajaksi, perhepäivähoitajaksi tai ohjauksen ammattilaiseksi.

Tavoitteenasi voi olla myös yksittäisen tutkinnon osan suorittaminen.

Sisältö

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto muodostuu kaikille yhteisestä tutkinnon osasta sekä osaamisalan tutkinnon osista.

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala:

Ohjauksen osaamisala:

Yksi tai kaksi seuraavista tutkinnon osista:

 Valinnainen tutkinnon osa/valinnaisia tutkinnon osia

Perhepäivähoidon osaamisala:

Tutustu kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon perusteisiin oheisesta linkistä:

 https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/8587896(siirryt toiseen palveluun)

Valintaperusteet

Opiskelijavalinnat tehdään seuraavien valintaperusteiden mukaan:

Opiskelijavalintaan sisältyy haastattelu. Opiskelijavalinta tehdään pisteyttämällä hakijat kriteerien perusteella.

Kasvatus- ja ohjausalan vähimmäiskielitaitovaatimus on B.1.2. Ei-suomenkieliset hakijat kutsutaan tarvittaessa kielikokeeseen. 

Kustannukset

Kasvatus- ja ohjausalan koulutusmaksu on 400,00€ (+alv.0%). Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija ei maksa koulutusmaksua.

Lisätietoja

Kasvatus- ja ohjausalan koulutuksessa on terveydentilavaatimuksia.Arvioi omaa terveydentilaasi ja toimintakykyäsi suhteessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon terveydentilavaatimuksiin. Katso terveydentilavaatimukset Opintopolussa:

 https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/hakijan-terveys-ja-toimintakyky#terveydelliset-vaatimukset-terveys–ja-hyvinvointialalla(siirryt toiseen palveluun)

Hakeutuminen

Seuraava ryhmä alkaa tammikuussa 2025.

Haku koulutukseen syksyllä 2024 www.winnova.fi sivujen kautta. Hakemusten perusteella hakijoille voidaan järjestää valintahaastattelu.

Joustava aloitus mahdollinen,  kysy lisää Elina Harju-Vahekoski, elina.harju-vahekoski@winnova.fi, p. 044 455 8269. 

Yhteyshenkilöt