Siirry sisältöön

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, osatutkinto (levyseppähitsaaja)

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Turuntie 9, Laitila
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Kohderyhmä

WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Tavoite

Toimiala tarvitsee motivoituneita, tekniikasta kiinnostuneita työntekijöitä.

Teknologiateollisuudella on Suomen kansantaloudessa ja ulkomaankaupassa keskeinen asema. Länsirannikolla kone-ja tuotantotekniikan toimialoilla on runsaasti töitä tarjolla. Työtehtävät vaihtelevat erilaisten kädentaitoihin liittyvien työtehtävien osaamisesta aina CNC, NC ja robotiikka -ohjattujen työstökeskusten käyttöön asti. Oppilaitoksemme ajanmukaiset työsalit ja konekanta antavat hyvät valmiudet siirtyä työssäoppimiseen alan yrityksiin.

Tuotantotekniikan osaamisalalta Laitilassa valmistuu levyseppähitsaajia. Pääasiallisia työpaikkoja ovat metallituotteita ja – rakenteita valmistavat yritykset sekä alihankintakonepajat. Levyseppähitsaaja valmistaa erilaisista metallilevyistä, kuten teräs, ruostumatonteräs tai alumiini työpiirustusten mukaisia ohut- ja paksulevytuotteitta. Työssä käytetään erilaisia levyntyöstö- ja liitosmenetelmiä. Työvälineinä on esim. laserleikkuri, CNC-ohjattua särmäyspuristin tai levyleikkuri sekä erilaiset hitsausmenetelmät. Levyseppähitsaaja osaa myös piirtää koneenosien työpiirustuksia CAD-ohjelmalla sekä lukea piirustuksia.

Kone- ja tuotantotekniikan ammattilaisena voit työskennellä:

Suosituksia alalle:

Sisältö

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osatutkinto antaa laaja-alaiset perusvalmiudet teknologiateollisuuden valmistustehtäviin. 

Opinnoissa painotetaan käytännön tekemistä nykyaikaisilla laitteilla. Pääpaino opinnoissa on moderneissa tuotantoteknologioissa; kuten CNC – ja NC – koneiden käyttö, mekanisoitu ja automatisoitu hitsaus sekä robotin käyttö ja ohjelmointi. Opetuksessa hyödynnetään uutta teknologia ja sekä koneet että ohjelmistot ovat nykyaikaisia.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimista työssäoppimispaikoilla alueen yrityksissä.

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.

Hakeutuminen

Koulutukseen valinta tehdään hakemuksen ja valintahaastattelun perusteella. Täytä hakulomake huolellisesti.
Lisätietoja: Valintaperusteet(avautuu uuteen ikkunaan)

Valintaperusteiden yhteispistemäärän on oltava vähintään 10 pistettä. Lisäksi valintaperusteiden kohdista: Hakijan motivaatio ja suuntautuneisuus alalle sekä Hakijan koulutustarve hakijan on saatava vähintään 1 pistettä/kohta.

Opiskelijatilanne voi tilapäisesti vaikuttaa koulutukseen pääsyyn tai aloituksen ajankohtaan.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena vähintään A2.2 kaikilla neljällä kielitaidon osa-alueella.
Lisätietoja: Kielitaitotasot ja kokeet

Yhteyshenkilöt