Siirry sisältöön

Kone- ja tuotantotekniikan tutkintokoulutus

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Perustutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Satamakatu 19, Rauma
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan tutkinnon osittain työllistymistä tukevan, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti, josta sovitaan koulutuksen alussa. Koulutuksen kesto määräytyy yksilöllisesti opiskelijan oppimisen ja aikaisemman osaamisen sekä valitun tutkinnon ja osaamisalan perusteella. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksuton.

Kohderyhmä

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto on tarkoitettu kone- ja metallialasta kiinnostuneille henkilöille, joilla ei ole aiempaa alan koulutusta tai kokemusta.
Tuotantotekniikan ammattiitutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on alan peruskoulutus tai työelämästä hankitut vastaavat taidot. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille, ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-toimiston työnhakijoille. Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena suomen kielessä vähintään A2.2 kaikien neljän osa-alueen osalta.

Tavoite

Tutkintokoulutuksen tavoitteena on vastata alueen yritysten työvoimatarpeisiin ja tarjota tarvittavaa osaamista kone- ja metallialan työtehtäviin työllistymiseksi. Ammatillista osaamista hankitaan suorittamalla valitun tutkinnon osia tai tarvittaessa koko tutkinto, mikäli työllistyminen sitä edellyttää.

Sisältö

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto:
Tuotantotekniikan osaamisala
– Koneistaja
– Levyseppähitsaaja

Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7823349/tiedot

Kustannukset

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksuton.

Lisätietoja

Koulutukseen haku ja koulutusaikaiset etuudet:
– Satakunnan TE-toimisto, Marja Kukkakorpi-Karmisto 0295 045 081, marja.kukkakorpi-karmisto@te-toimisto.fi
– TE-palveluiden koulutusneuvonta: 0295 020 702

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta huolehdithan, että TE-toimistossa on laadittu työllistymisohjelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan alla olevasta linkistä “Hae tähän koulutukseen”. Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele koulutustarpeesi. Valintapäätös perustuu hakemuksessa ilmoittamiisi tietoihin ja kouluttajan haastatteluun.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa: tyomarkkinatori.fi: Oma asiointi – Kaikki asiointi – työvoimakoulutus. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Hakemuksen perumisella tai valintahaastatteluun osallistumatta jättämisellä ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta huolehdithan, että TE-toimistossa on laadittu työllistymisohjelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Yhteyshenkilöt