Siirry sisältöön

Laboratorioalan perustutkinto, laborantti

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Laboratorioalan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Professorintie 5, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

HAKU PÄÄTTYNYT

Kohderyhmä

WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit hakeutua myös alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.

Tavoite

Laboranttina voit työskennellä sekä tutkimus- että kehitystehtävissä. Laboranttina käsittelet näytteitä, analysoit ja raportoit tuloksista. Työskentelyä ohjaavat erilaiset laatujärjestelmät. Laboranttiopinnot sisältävät mm. matematiikkaa, yleistä kemiaa, orgaanista ja kromatografista analytiikkaa, mittauksia ja laiteanalytiikkaa sekä mikrobiologiaa.

Tarjoamme laboratorioalan perustutkintoon johtavaa koulutusta ainoana oppilaitoksena Satakunnassa. Käytössämme on ajanmukaiset laboratoriotilat ja –välineet.

Mahdolliset työtehtävät

Henkilökohtaiset ominaisuudet

Sisältö

Laboratorioalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 70 osaamispistettä ja valinnaisia 75 osaamispistettä.

Laboratorioalan perustutkinnon tutkintonimike on laborantti.

Kaikille pakolliset tutkinnon osat

Laboratorioalan perustutkinnon perusteet – ePerusteet (opintopolku.fi)(siirryt toiseen palveluun)

Valintaperusteet

Opiskelijavalinta tehdään pisteyttämällä hakijat kriteerien perusteella. WinNovassa käytetään seuraavia jatkuvan haun yhteisiä valintakriteereitä, joiden perusteella opiskelijavalinnat tehdään:

Kielitaitovaatimus on B1.1

Kustannukset

Oppikirjat ja opiskeluvälineet

Hakeutuminen

Hae koulutukseen sivun ylälaidassa olevan Hae koulutukseen –kohdasta. Täytä lomake huolellisesti ja lähetä se ennen hakuajan päättymistä. Täyttämällä ja lähettämällä sähköisen hakulomakkeen suostut samalla siihen, että kaikki opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti. 

Hakuaika 19.2.24 – 12.04.2024

Haastattelut suoritetaan Teamsin välityksellä, kaikki haastatellaan. Haastattelukutsu lähetetään s-postin välityksellä. Haastattelut viikolla 17/18, 

Opinnot alkavat sovitusti HOKS:n mukaan, Elokuussa 2024

HAKU PÄÄTTYNYT

Yhteyshenkilöt

Hanna Salminen

Lehtori, Kone- ja tuotantotekniikka, Laboratorioala, Pintakäsittelyala, Prosessiteollisuus, Sähkö- ja automaatiotekniikka

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8094
Professorintie 5, PORI