Siirry sisältöön

Lentokoneasennuksen perustutkinto, lentokoneasentaja, pk

Hakeutuminen
Yhteishaku
Tutkinto
Lentokoneasennuksen perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tallitie 14, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

HAKU PÄÄTTYNYT

Aikataulu ja toteutus

Yhteishaun kautta tulevat opiskelijat aloittavat opintonsa 5.8.2024.

WinNovassa on mahdollisuus suorittaa opintoja kesäoppisopimuksella. Lyhyellä oppisopimuksella ns. kesäoppisopimuksella opiskelija voi edistää opintojaan lyhyissäkin työsuhteissa, vaikkapa kesätyössä. Lue lisää www.winnova.fi/kesaoppisopimus

Kohderyhmä

Valtakunnallinen yhteishaku Opintopolussa on tarkoitettu peruskoulunsa päättäville ja vailla ammatillista tutkintoa oleville. WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Lentokoneasennuksen perustutkinnon suorittaminen antaa valmiudet ilma-alusten huolto-, muutos- ja korjaustehtäviin. Ala toimii tiukkojen laatuvaatimusten ympäristössä, alalla työskenteleviltä odotetaan tarkkuutta ja huolellisuutta. Ala on kansainvälinen, ja siksi hyvästä englannin kielen osaamisesta on paljon hyötyä. Suomessa hyväksytty tutkinto on yhteiseurooppalaisten ilmailumääräysten mukainen. 

Lentokoneasennuksen ammattilaisena voit työskennellä: 

Tutkinnon laaja-alaisuus antaa hyvän pohjan hakeutua jatkokoulutukseen ammattikorkeakouluun. 

Sisältö

Opiskelussa perehdytään lentokoneiden rakenteisiin, järjestelmiin, moottoreihin, mittareihin, laitteisiin, lentokoneiden huoltoihin, vikakorjauksiin ja laitevaihtoihin. Opiskelusta noin puolet on teoriaopetusta ja puolet käytännön harjoittelua. WinNovalla on Euroopan lentoturvallisuusviraston hyväksyntä FI.147.0003 antaa EASA Part 66:n mukaista ja ilma-aluksen huoltohenkilöstön B1.1-lupakirjaan tähtäävää koulutusta ja pitää ilmailuviranomaisen edellyttämiä kokeita.

Harjoituksia varten koululla on useita lentokoneita, mm. kaksi Fokker F.27 lentokonetta, Learjet 24 D lentokone ja Valmet L-90 TP Redigo lentokone. Käytännön opiskelu sisältää erilaisia laitevaihtoja, järjestelmien testauksia ja asennustöitä, lentokoneen koekäyttö- ja maakäsittelykoulutusta sekä harjoittelua aidossa huoltoympäristössä. Aidon huoltoympäristön käytännön harjoittelu suoritetaan esimerkiksi Finnairilla, Patria:lla tai puolustusvoimissa. Käytännön harjoittelu on mahdollista myös ulkomailla. Opiskelu on vaativaa ja se edellyttää opiskelijalta valmiutta itsenäiseen tiedonhakuun. Lähiopetuksen lisäksi opiskelijat tekevät harjoitustöitä. Iso osa oppimateriaalista on englanninkielistä, joten opiskelijan englanninkielen taito kehittyy opiskelun aikana kansainvälisen alan vaatimaksi.

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista.

Huomio

YHTEISHAKU

Hakeutuminen

Tulossa perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishakuun 20.2.-19.3.2024 osoitteessa Opintopolku(siirryt toiseen palveluun)

Valtakunnallinen pääsykoe järjestetään 24.4.2024 etätoteutuksena (Lisätietoa www.winnova.fi/paasykokeet)
Valtakunnallinen lentokoneasennuksen pääsy- ja soveltuvuuskoe järjestetään toukokuussa. Koepäivä on sama kaikissa alan oppilaitoksissa.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen osallistuville lähetetään tarkemmat ohjeet ja linkki kokeeseen sähköpostilla.

Koe muodostuu kolmesta osa-alueesta:

1. kykytestit (suomen kieli, englannin kieli, laskutaito ja mekaaninen päättelykyky)

2. persoonallisuustestit (keskittymiskyky, sääntöjen noudattaminen ja työkäyttäytyminen)

3. videohaastattelu

Tarvittaessa voidaan järjestää henkilökohtainen haastattelu vielä erillisenä päivänä. Kokeet perustuvat peruskoulun oppimäärään.

Kokeesta voi saada maksimissaan 10 pistettä: 0-4 pistettä kykytesteistä, 0-3 pistettä persoonallisuustesteistä ja 0-3 pistettä haastattelusta.

Valinta lentokoneasennuksen perustutkintoon tapahtuu vain pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella.

Alan terveydentilavaatimukset(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

HUOM. Opintopolun yhteishaussa EI VOI HAKEUTUA ammatilliseen peruskoulutukseen, jos on perusopetuksen jälkeen suorittanut ammatillisen perustutkinnon, muun ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon.

Jatkuva haku
Yhteishaun jälkeen mahdolliset vapaat paikat tulevat hakuun kaikille WinNovan verkkopalveluun.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena vähintään B1.1. 
Lisätietoja: Kielitaitotasot ja kokeet(siirryt toiseen palveluun)

HAKU PÄÄTTYNYT

Yhteyshenkilöt