Siirry sisältöön

Liiketoiminnan ammattitutkinto – Opiskele, Innostu, Menesty

Hakeutuminen
Oppisopimus
Tutkinto
Liiketoiminnan ammattitutkinto, AT
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Haluatko vahvistaa liiketoimintaosaamistasi? Tarjoamme sinulle kaksi erilaista koulutusvaihtoehtoa:

Koulutusvaihtoehto 1. Työssä oleville suunnattu koulutus

Tämä koulutusvaihtoehto on suunnattu sinulle liiketoiminnan alalla työskentelevä, joka tavoittelet liiketoiminnan perus- tai ammattitutkintoa. Koulutus keskittyy pääosin työelämään ja omaan työhön. Osallistuminen edellyttää liiketoiminnan työpaikkaa, ja sinun ja työnantajan välille laaditaan oppisopimus. Oppisopimus vaatii työehtosopimuksen mukaista palkanmaksua ja vähintään 25 tunnin työviikkoa. Lisäksi osallistut n. yhden päivän viikossa lähiopetukseen koulussa.

Tämä koulutus on avoin myös sinulle alanvaihtaja, joka et työskentele liiketoiminnan tehtävissä. Opinnot voivat alkaa osa-aikaisina, jolloin osallistut vain koulupäiviin, joita järjestetään noin kerran viikossa. Opintoihin sisältyy myös työssäoppimisjakso liiketoiminnan tehtävissä, jonka aikana suoritat koulutukseen liittyvät näytöt. Voit sopia myös nykyisen työnantajasi kanssa näyttöön tarvittavan työtehtävän järjestämisestä. Mikäli sopivaa tehtävää ei löydy, voit harkita esimerkiksi opintovapaata työstäsi ja työssäoppimisjakson suorittamista sen aikana muualla liiketoiminnan työtehtävissä.

Koulutusvaihtoehto 2. Alanvaihtajille, työnhakijoille ja opintonsa aiemmin keskeyttäneille suunnattu koulutus

Tämä koulutusvaihtoehto on sinulle, jolla ei ole aikaisempaa liiketoiminnan koulutusta, työkokemusta tai työpaikkaa, ja haluat aloittaa opinnot koulumuotoisesti liiketoiminnan työtehtäviin pääsemiseksi. Tämä koulutus sopii erityisesti sinulle alanvaihtaja tai työnhakija tai sinulle, jolla aiemmat liiketoiminnan opinnot ovat jääneet kesken. Koulutuksessa voit suorittaa joko liiketoiminnan perustutkinnon (=merkonomi) tai liiketoiminnan ammattitutkinnon.

Koulutus alkaa kouluopinnoilla. Koulutuksen kaksi ensimmäistä kuukautta opiskellaan koulussa päivittäin. Opintoihin kuuluu myös työssäoppimista, joten sinun tulee hakea sopiva työssäoppimispaikka, jossa työssäoppiminen alkaa kahden kuukauden koulujakson jälkeen. Loppuaika opinnoista suoritetaan oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Yleistä

Molempien koulutusvaihtoehtojen kesto määräytyy oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan ja on pääsääntöisesti n. 1–1,5 vuotta.

Kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (=hoks). Hoksin laadinnassa selvitetään myös, mitkä tutkinnon osat ja kumpi tutkinto (liiketoiminnan perustutkinto tai ammattitutkinto) sinulle soveltuu parhaiten.

Vastaat itse työssäoppimispaikan hankkimisesta ja pohdit/etsit paikkaa jo ennen opintojen alkua. Työssäoppimisjakso voi olla työnantajasta riippuen palkallinen (= oppisopimus) tai palkaton (=koulutussopimus).

Osaaminen osoitetaan työpaikalla käytännön työtehtävissä.

Kohderyhmä

Koulutus on suunniteltu

  1. Liiketoiminnan alan työtehtävissä toimiville, jotka haluavat syventää osaamistaan (koulutusvaihtoehto 1).
  2. Alanvaihtajille, jotka haluavat perehtyä liiketoiminnan alaan (koulutusvaihtoehto 2).
  3. Opintonsa keskeyttäneille, jotka haluavat palata opintojen pariin (koulutusvaihtoehto 2).
  4. Työnhakijoille, jotka haluavat alalle (koulutusvaihtoehto 2).

Olipa taustasi mikä tahansa, tarjoamme räätälöidyn oppimispolun, joka tukee sinua kohti menestyksekästä liiketoiminta-alan uraa.

Sisältö

Koulutuksen sisältöjä ovat mm.

Lisäksi sisältönä voi olla omien valintojen mukaan mm.

Valintaperusteet

Koulutuksen valinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Kustannukset

Koulutus on oppisopimuskoulutuksena maksuton. Omaehtoisen koulutuksen hinta on 200 € (alv 0%)

Maksullisissa koulutuksissa viimeisen ilmoittautumis-/hakupäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen aloituspäivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Hakeutuminen

Hakeudu koulutuksiin sähköisesti. Maahanmuuttajataustaiset hakijat kutsutaan kielikokeeseen ja kielitasovaatimus liiketoiminnan alalla on B1.1.

Olemme yhteydessä hakijoihin hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Yhteyshenkilöt