Siirry sisältöön

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Perustutkinto
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Satamakatu 19, Rauma
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Aikataulu ja toteutus

HAE TYÖELÄMÄPAINOTTEISEEN MERKONOMIKOULUTUKSEEN!

Työelämäpainotteinen opiskelu

Opiskelu tapahtuu työelämäpainotteisesti, joten opiskelijalla tulee olla työpaikka/työssäoppimispaikka tai opiskelija etsii sellaisen ennen opintojen aloittamista. Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella.
Opiskelija oppii alan työtehtäviä tekemällä, mutta myös koulussa on opintopäiviä n. kerran viikossa, jokaisen opiskelijan oman henkilökohtaisen kehittämissuunnitelman (=hoks) mukaisesti.

Opinnot voi aloittaa non-stoppina ja hakijat haastatellaan hakemusten saapumisen jälkeen ja suunnitellaan aloitus ja eteneminen yksilöllisesti. Koulutuksen kesto vaihtelee ollen pääsääntöisesti n. 1,5 – 2 vuotta.

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakea kaikki, jotka haluavat suorittaa merkonomin tutkinnon tai osia siitä. Maahanmuuttajataustaiset hakijat kutsutaan kielikokeeseen ja kielitasovaatimus liiketoiminnassa B1.1.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan liiketoiminnan ymmärtämistä, asiakaspalveluosaamista ja lisätä valmiuksia toimia elinkeinoelämän muuttuvissa työympäristöissä. Liiketoiminnan perustutkinnon suorittanut voi toimia myynnin, talouden, hallinnon tai toimistopalveluiden tehtävissä eri toimialoilla.

Sisältö

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja se muodostuu ammatillisista tutkinnon osista 145 osaamispistettä ja yhteisistä tutkinnon osista 35 osaamispistettä. 

Jokainen opiskelija suorittaa seuraavat kolme pakollista tutkinnon osaa:

Lisäksi opiskelija valitsee omien tarpeiden/työtehtävien mukaisesti sisältöjä mm. seuraavista tutkinnon osista 

Valintaperusteet

Hakijat haastatellaan ja valinnat tehdään WinNovan yleisten opiskelijavalintaperusteiden mukaisesti. Korostamme erityisesti soveltuvuutta alan työtehtäviin.

Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan kielitaitokokeeseen. Tutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1.

Kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksuton. Mahdollisten oppikirjojen ym. aineistojen hankkimisesta opiskelijat vastaavat itse.

Alle 25-vuotiaat voivat hakea opintotukea opintoihinsa.

Yli 25-vuotias voi tietyin edellytyksin opiskella päätoimisia omaehtoisia opintoja työttömyysetuudella. Opiskelu pitää hyväksyttää ennen koulutuksen aloittamista työ- ja elinkeinotoimistossa. Lisätietoja www.te-palvelut.fi(siirryt toiseen palveluun).

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella.

Hakeutuminen

Koulutukseen valinta tehdään hakemuksen sekä mahdollisen haastattelun perusteella. Täytä hakulomake huolellisesti.

Yhteyshenkilöt