Siirry sisältöön

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi – verkkokoulutus

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Liiketoiminnan perustutkinto, PT
Toteutus
Verkkokoulutus
Sijainti
Satamakatu 19, Rauma
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina. Koulutukseen valitulle opiskelijalle tehdään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa otetaan huomioon aiempi osaaminen. Opinnot kestävät 1-2 vuotta.

Tutkintoon kuuluvat näytöt suoritetaan aidoissa työelämän tilanteissa. Siksi edellytämme hakijoilta liiketoiminnan perustutkinnon suorittamiseen soveltuvaa työpaikkaa. Työpaikka tai koulutussopimuspaikka (työharjoittelupaikka) pitää olla hankittuna koulutuksen alkaessa ja se voi olla esimerkiksi asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin tai henkilöstön tukipalvelujen tehtävissä tai projekteissa. 

Opiskelijalla on oltava koulutuksen aikana käytössään tietokone, internetyhteys, kuulokemikrofoni sekä webkamera.

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakea kaikki, jotka haluavat suorittaa merkonomin tutkinnon tai osia siitä. Maahanmuuttajataustaiset hakijat kutsutaan kielikokeeseen ja kielitasovaatimus liiketoiminnassa B1.1.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan liiketoiminnan ymmärtämistä, asiakaspalveluosaamista ja lisätä valmiuksia toimia elinkeinoelämän muuttuvissa työympäristöissä. Liiketoiminnan perustutkinnon suorittanut voi toimia myynnin, talouden, hallinnon tai toimistopalveluiden tehtävissä eri toimialoilla.

Tässä koulutustoteutuksessa opinnot suuntautuvat myynnin ja markkinoinnin opintopolkuihin.

Sisältö

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja se muodostuu ammatillisista tutkinnon osista 145 osaamispistettä ja yhteisistä tutkinnon osista 35 osaamispistettä. 

Jokainen opiskelija suorittaa seuraavat kolme pakollista tutkinnon osaa:

Lisäksi opiskelija valitsee omien tarpeiden/työtehtävien mukaisesti sisältöjä (90 osp) esim. seuraavista tutkinnon osista 

Valintaperusteet

Hakijat saavat ennakkotehtävän ja haastatteluajan. Haastattelu toteutetaan teamsissä. Valinnat tehdään WinNovan yleisten opiskelijavalintaperusteiden mukaisesti. Korostamme erityisesti soveltuvuutta alan työtehtäviin.

Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan kielitaitokokeeseen. Tutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1.

Kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksuton. Mahdollisten oppikirjojen ym. aineistojen hankkimisesta opiskelijat vastaavat itse.

Alle 25-vuotiaat voivat hakea opintotukea opintoihinsa.

Yli 25-vuotias voi tietyin edellytyksin opiskella päätoimisia omaehtoisia opintoja työttömyysetuudella. Opiskelu pitää hyväksyttää ennen koulutuksen aloittamista työ- ja elinkeinotoimistossa. Lisätietoja www.te-palvelut.fi(siirryt toiseen palveluun).

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella.

Hakeutuminen

Koulutukseen valinta tehdään hakemuksen, ennakkotehtävän ja haastattelun perusteella. Täytä hakulomake huolellisesti. Hakijoille lähetetään kutsu haastatteluun.

Yhteyshenkilöt