Siirry sisältöön

Luontoalan ammattitutkinto, erä- ja luonto-opas

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Sahalahdentie 57, Ulvila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan päätoimisena monimuoto-opetuksena Ulvilan Kullaalla. Opetukseen kuuluu lähi- ja verkko-opintoja sekä työssäoppimista. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.  

Kirjalliset työt koostuvat näyttösuunnitelmista, ja käytännössä osaaminen todistetaan muun muassa päivä- ja yösuunnistusnäyttöjen ja lajintunnistuskokeiden kautta. Koulutukseen kuuluvat myös ensiapukoulutukset EA1 ja EA2. 

Opetuskielenä on suomi. 

Tavoite

Erä- ja luonto-opas suunnittelee ja toteuttaa luontoretkiä, vaelluksia sekä elämyspalveluita asiakasryhmille.  

Koulutuksen suorittanut osaa ohjata asiakkaita luonnossa ympäristöä kunnioittaen ja ryhmän turvallisuudesta huolehtien. Hän osaa soveltaa erätaitojaan ja hyödyntää luontotuntemustaan muuttuvissa olosuhteissa. 

Sisältö

Koulutuksessa perehdytään muun muassa luonnossa liikkumiseen sekä alueen luontoon ja keruutuotteisiin. Lisäksi harjoitellaan asiakkaiden ohjaamista maastoruokailu- ja yöpymistilanteissa sekä suunnistamista kartan ja kompassin avulla erilaisissa maastoissa.  
Luontoalan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä, ja se koostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista.  
Erä- ja luonto-oppaan osaamisalalta suoritetaan  
*Erä- ja luontoympäristössä toimiminen 40 osp 
*Luonnon tuotteistaminen 20 osp. 
Lisäksi valitaan 90 osaamispisteen verran valinnaisia opintoja, joissa on mahdollista erikoistua esimerkiksi yrittäjyyteen, metsästykseen, maastoruokapalveluihin, luonnonkeruutuotteisiin tai kulttuuriin ja eräperinteisiin. 

Valintaperusteet

täysi-ikäisyys 

vähintään B-luokan ajokortti 

erä-/luontoharrastukset katsotaan eduksi 

vähintään 2. asteen tutkinto katsotaan eduksi 

Hakijat haastatellaan ennen opiskelijavalintaa.

Kustannukset

Koulutusmaksu on 480 € (voidaan laskuttaa useammassa erässä). Lisäksi opiskelija vastaa ruokailu-, majoitus- ja matkakuluista

Maksullisissa koulutuksissa viimeisen ilmoittautumis-/hakupäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen aloituspäivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Hakeutuminen

Opintoihin haetaan (31.8.2024) mennessä sähköisellä lomakkeella, johon on linkki tämän sivun yläosassa.  

Kaikki hakijat haastatellaan, ja opiskelijavalinnat tehdään heti haastatteluiden jälkeen.  Haastattelut pidetään mahdollisimman pian hakemisen jälkeen. Haastatteluja ei kuitenkaan järjestetä ajalla 10.6.-31.7.2024.

Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.2.  

Katso tarkemmat tiedot kielitaitovaatimuksista ja kielitaidon osoittamisesta(avautuu uuteen ikkunaan) 

Yhteyshenkilöt