Siirry sisältöön

Metsäalan perustutkinto, puutavara-autonkuljettaja

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Metsäalan perustutkinto, PT
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Sahalahdentie 57, Ulvila
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan päätoimisena monimuoto-opetuksena Ulvilan Kullaalla. Lisäksi joitakin opetustapahtumia järjestetään myös Porin toimipisteissä. 

Opinnot sisältävät verkko-opintoina toteutettua teoriaopetusta, lähiopetusta ja työssäoppimista alan työpaikoilla. Työn ohessa opiskelu on mahdollista. 

Puutavara-autonkuljettajan opintoihin sisältyy CE-luokan ajo-oikeuden suorittaminen.

Kohderyhmä

Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias oppivelvollisuuden suorittanut henkilö. Hakijan pitää sopia terveydentilansa puolesta raskaan liikenteen kuljettajaksi. Hakijalla tulee olla C-luokan ajo-oikeus. 

Lisäksi hakijan pitää olla terveydentilaltaan sopiva myös metsäalan opintoihin. Katso tarkemmat tiedot Opintopolusta: https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/hakijan-terveys-ja-toimintakyky. 

Katsomme eduksi voimassa olevan kuljetusalan perustason ammattipätevyyden ja metsä- tai kuljetusalan työkokemuksen tai koulutuksen, sekä mahdollisen harjoittelupaikan.

Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.2 

Katso tarkemmat tiedot kielitaitovaatimuksista ja kielitaidon osoittamisesta.  

https://www.winnova.fi/koulutukset/hakeminen/valintaperusteet/kielitaitokuvaukset_ja_-kokeet

Tavoite

Puutavara-autonkuljettaja toimittaa metsä- ja energiateollisuuden tarpeisiin puutavaraa metsävarastolta tehtaalle ajoneuvoyhdistelmällä. Hän pystyy työskentelemään vaihtelevissa ja haastavissa olosuhteissa menestyksekkäästi ja osaa käyttää puutavara-auton kuormainta sujuvasti ja tehokkaasti. Kuljettaja huolehtii myös puutavara-auton pienistä korjauksista ja huolloista.  

Opiskelijan on myös mahdollista suorittaa aikaisemman kokemuksen perusteella kuljetusalan ammattitutkinto, metsäteollisuuden puukuljetukset. 

Sisältö

Opinnoissa suoritetaan metsäalan perustutkinnosta tutkinnon osa puutavaran autokuljetus, jonka lisäksi kuljetusalan perustason ammattipätevyys, jos sitä ei ole suoritettuna.

Valintaperusteet

Koulutukseen hakeutujat haastatellaan hakemusten saapumisten jälkeen ja valinta tehdään haastattelun ja mahdollisen kielikokeen perusteella. 

Kustannukset

Opiskelijan maksettavaksi tulevat ajokorttiin liittyvät viranomaismaksut ja todistukset, kuljettajakortti, työvaatteet sekä oppimateriaalit. 

Hakeutuminen

Opintoihin haetaan 26.07.2024 mennessä sähköisellä lomakkeella, johon on linkki tämän sivun yläosassa.  

Henkilökohtaiset valintahaastattelut pidetään hakuajan päättymisen jälkeen. Hakijan tulee esittää haastattelussa voimassa oleva ajo-oikeus ja ajokorttiote. 

Yhteyshenkilöt