Siirry sisältöön

Palo- ja työturvallisuusosaaja

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Turvallisuusalan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat vähintään 20 vuotta täyttäneet, turvallisuusalasta kiinnostuneet TE-toimiston työnhakijat, joilla on nuhteeton tausta. Työ edellyttää tarkkaavaisuutta, vastuullisuutta sekä riittävää fyysistä kuntoa (työpäiviin sisältyy kävelyä, seisomista ja portaiden kiipeämistä). Korkean tai suljetun paikan fobiat ovat este koulutukselle ja tehtävissä toimimiselle (on kyettävä toimimaan esim. korkean paikan kohteissa tai säiliötyössä). Koulutukseen hakevalla tulee olla sujuva suullinen ja kirjallinen suomen kielen hallinta, jotta hän pystyy perehtymään itsenäisesti koulutuksen materiaaliin ja ohjeisiin sekä selviytyy kirjallisista tehtävistä.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet työllistyä palo- ja työturvallisuusosaajan tehtäviin sekä suorittaa Turvallisuusalan perustutkinnosta osa Häiriö- ja onnettomuustilanteissa toimiminen.

Palo- ja työturvallisuusosaajan tehtävänä on teollisuuden prosessien ja operatiivisen toiminnan turvallisuuden varmistaminen. Hän osallistuu aktiivisesti palosuojeluun, pelastuskaluston käsittelyyn sekä toimitila- ja henkilöturvallisuuden varmistamiseen eri teollisuuden aloilla. Työtehtäviin kuuluvat palo- ja työturvallisuuteen liittyvät tarkastus- ja valvontatehtävät, tulityövartiointi sekä työturvallisuustarkastukset.

Sisältö

Koulutus sisältää seuraavat kokonaisuudet:
– Pelastustoiminnan perusteet
– Ensiapukoulutus
– Tulityö- ja työturvakortit
– Korkea paikka
– Vaaralliset aineet
– Liikenneonnettomuus tehdasalueella
– Lämpökamera ja muut varusteet
– Käytännön harjoituksia
– Työssäoppiminen, 10 pv

Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti Harjavallassa ja joitain harjoituspäiviä toteutetaan myös pelastusharjoitusalueella Porissa, mutta niihin oppilaitos järjestää kuljetuksen.

Lisätietoja

Koulutuksen sisältö ja toteutus:
– Länsirannikon Koulutus Oy, WinNova, Markus Kuhlman: 044 455 8331
 markus.kuhlman@winnova.fi

Koulutushaku, koulutuksen aikaiset etuudet:
– Satakunnan TE-toimisto, Päivi Koskinen, p. 02950 45078, paivi.koskinen@te-toimisto.fi
– TE-toimiston koulutusneuvonta: 0295 020 702

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan 30.8.2024 mennessä tämän ilmoituksen alaosassa olevasta linkistä “Hae tähän koulutukseen”. Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele, miksi juuri sinä olisit soveltuva tähän koulutukseen. Osa hakijoista kutsutaan hakemuksen perusteella haastatteluun. Haastattelut pidetään 10.9.2024 Harjavallassa. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa tyomarkkinatori.fi (Oma asiointi – Kaikki asiointi – työvoimakoulutus). Huomioithan, että koulutushakemus on sitova; hakemuksen perumisella ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.n.

Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta huolehdithan, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Yhteyshenkilöt