Siirry sisältöön

Pintakäsittelyalan perustutkinto, lattianpäällystäjä, maalari, pintakäsittelijä, pk

Hakeutuminen
Yhteishaku
Tutkinto
Pintakäsittelyalan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Professorintie 5, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

HAKU PÄÄTTYNYT

Aikataulu ja toteutus

Yhteishaun kautta tulevat opiskelijat aloittavat opintonsa elokuun alussa.

WinNovassa on mahdollisuus suorittaa opintoja kesäoppisopimuksella. Lyhyellä oppisopimuksella ns. kesäoppisopimuksella opiskelija voi edistää opintojaan lyhyissäkin työsuhteissa, vaikkapa kesätyössä. Lue lisää www.winnova.fi/kesaoppisopimus

Kohderyhmä

Valtakunnallinen yhteishaku Opintopolussa on tarkoitettu peruskoulunsa päättäville ja vailla ammatillista tutkintoa oleville. WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Pintakäsittelyalan perustutkinnon suorittanut tekee rakennusten maalaus- ja lattianpäällystystöitä tai metalli- tai puutuotteiden pintakäsittelyjä. Tutkinnon suorittanut kykenee turvalliseen ja vastuulliseen työskentelyyn itsenäisesti ja toiminaan työryhmässä.

Lattianpäällystäjän osaamisalan suorittanut henkilö osaa tehdä lattiapäällysteille pohjustustyöt monipuolisesti, sekä matto- ja laminaattipintojen asennukset. Erikoisosaamisalueina on parkettiasennukset, lattia- ja seinälaatoitukset, tai betonilattioiden pinnoitukset.

Rakennusmaalauksen osaamisalan suorittanut osaa toimia rakennusmaalauksen työtehtävissä. Hän osaa tehdä niin uusien kuin korjattavien huoneistojen maalaus- ja tapetointityöt kaikkien pintojen osalta. Hän osaa myös pientalojen ulkopuolisten pintojen maalaamisen ja märkätilojen laatoitustyöt.

Teollisen pintakäsittelyn osaamisalan suorittanut pintakäsittelijä voi työskennellä metallituotemaalaamossa tai teollisen pintakäsittelyn tuotantolaitoksissa. Hän voi olla erikoistunut metallituotteiden pintakäsittelyyn, mikä sisältää esimerkiksi korroosionestokäsittelyitä ja ruiskumaalausta. Pintakäsittelylaitoksissa hän voi hoitaa pintakäsittelylinjoja tehden erilaisia kemiallisia pintakäsittelyitä sekä kuumasinkitystä.

Sisältö

Lattianpäällystyksen osaamisala

Koulutuksen pääsisältö on matto-, parketti- ja laminaattitöissä, joita toteutetaan erilaisissa saneeraus-, ja uudiskohteissa. Koulutukseen kuuluu myös paljon valinnaisuutta. Opiskelija voi valita mm. pientalojen ulkomaalausta, tapetointia, rakennuspintojen ruiskumaalausta, tai osia vaikka teollisen pintakäsittelyn tai tuotemaalauksen osaamisaloilta.

Lattianpäällystäjät sijoittuvat:

Rakennusmaalauksen osaamisala

Koulutuksen pääsisältö on huoneistojen korjaus- ja uudisrakennusmaalaus, tapetointi ja märkätilojen laatoitustyöt.  Koulutukseen kuuluu paljon valinnaisuutta. Opiskelija voi valita pientalojen ulkomaalausta, rakennuspintojen ruiskumaalausta ja myös tutkinnon osia teollisen pintakäsittelyn tai tuotemaalauksen osaamisaloilta.

Maalarit sijoittuvat:

Teollisen pintakäsittelyn osaamisala

Metalliteollisuudessa tarvitaan ruiskumaalareita, jauhemaalareita, korroosionestomaalareita, kumi-, muovi- ja laattapinnoittajia sekä metalliruiskuttajia, sinkitsijöitä ja muita pintakäsittelijöitä.

Koulutus antaa monipuoliset valmiudet toiminaan asuntojen sisustustöissä. Asuntojen ja kiinteistöjen korjaaminen ja uudisrakentaminen on työtä joka tulee säilymään aina.

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista.

Huomio

YHTEISHAKU

Hakeutuminen

Tulossa perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishakuun 20.2.-19.3.2024 osoitteessa Opintopolku(siirryt toiseen palveluun) 

HUOM. Opintopolun yhteishaussa EI VOI HAKEUTUA ammatilliseen peruskoulutukseen, jos on perusopetuksen jälkeen suorittanut ammatillisen perustutkinnon, muun ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon.

Jatkuva haku
Yhteishaun jälkeen mahdolliset vapaat paikat tulevat hakuun kaikille WinNovan verkkopalveluun.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena vähintään A2.2. 
Lisätietoja: Kielitaitotasot ja kokeet(siirryt toiseen palveluun)

HAKU PÄÄTTYNYT

Yhteyshenkilöt