Siirry sisältöön

Prosessiteollisuuden ammattitutkinto

Hakeutuminen
Oppisopimus
Tutkinto
Prosessiteollisuuden ammattitutkinto, AT
Sijainti
Professorintie 5, Pori
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Kohderyhmä

WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Tutkinnon suorittanut tuntee osaamisalansa prosessit raaka-aineista lopputuotteeksi ja sekä ymmärtää yksittäiset prosessivaiheet ja niissä tapahtuvat kemialliset reaktiot ja fysikaaliset vaikutukset. Lisäksi hän osaa huolehtia laadunvalvonnasta ja turvallisuus- ja ympäristöasioista sekä ymmärtää yritystalouteen, toimintaympäristöön ja asiakkuuksiin kytkeytyvät asiat ja vaikutukset.

Tutkinnon suorittanut hallitsee kokonaisvaltaisesti työtehtävät omilla prosessin vastuualueillaan. Hän osaa käyttää prosessiohjauksen automaatiojärjestelmiä ja seurata prosessi- ja kenttälaitteiden toimintaa sekä valvoa, ohjata ja säätää työalueensa prosesseja. Hän osaa suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriötöntä toimintaa sekä selvittää mahdolliset häiriötilanteet. Hän osaa tehdä prosessi- ja automaatiokenttälaitteiden huolto- ja kunnossapitotehtäviä.

Tutkinnon suorittanut työskentelee prosessiteollisuuden tuotantoprosessien työtehtävissä. Työllistäviä teollisuusaloja ovat muun muassa kemian-, kemiantuote-, biotuote-, lääke-, biotuotannon-, metallinjalostuksen-, kaivos-, valimo-, elintarvike-, kumi-, muovi-, metsä-, sellu-, paperi- ja rakennustuoteteollisuus sekä sähkökemiallisen pintakäsittelyn-, vesi- ja voimalaitokset.

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä ammattilaisena myös työnopastajan, pakkaus- ja varastoprosessien, laadunvalvonnan tai tuote- tai tuotannonkehityksen työtehtävissä.

Sisältö

Tutkinnon laajuus 150 osp. Osaamisalasta riippumatta kaikille pakolliset tutkinnon osat ovat Turvallinen työskentely ja toimiminen prosessiteollisuudessa, 40 osp ja Käynnissäpito prosessiteollisuudessa, 35 osp. Valinnaiset tutkinnon osat 75 osp määräytyvät työtehtävän mukaan.

Valintaperusteet

Koulutus henkilöille, jotka ovat työsuhteessa tai työsuhde on alkamassa alan ammattitaitovaatimuksia vastaavissa työtehtävissä.

Kustannukset

Koulutus on maksuton sekä opiskelijalle että yritykselle. 

Hakeutuminen

Hae koulutukseen sivun ylälaidassa olevan Hae koulutukseen –kohdasta. Täytä lomake huolellisesti. Täyttämällä ja lähettämällä sähköisen hakulomakkeen suostut samalla siihen, että kaikki opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti. 

Yhteyshenkilöt

Hanna Salminen

Lehtori, Kone- ja tuotantotekniikka, Laboratorioala, Pintakäsittelyala, Prosessiteollisuus, Sähkö- ja automaatiotekniikka

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8094
Professorintie 5, PORI