Siirry sisältöön

Prosessiteollisuuden perustutkinto, prosessinhoitaja, pk

Hakeutuminen
Yhteishaku
Tutkinto
Perustutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Professorintie 5, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Yhteishaun kautta tulevat opiskelijat aloittavat opintonsa elokuun alussa.
WinNovassa on mahdollisuus suorittaa opintoja kesäoppisopimuksella. Lyhyellä oppisopimuksella ns. kesäoppisopimuksella opiskelija voi edistää opintojaan lyhyissäkin työsuhteissa, vaikkapa kesätyössä. Lue lisää 
www.winnova.fi/kesaoppisopimus

Kohderyhmä

Valtakunnallinen yhteishaku Opintopolussa on tarkoitettu peruskoulunsa päättäville ja vailla ammatillista tutkintoa oleville. WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Prosessiteollisuuden perustutkinnon suorittanut henkilö ohjaa ja valvoo eri tuotteiden valmistusprosesseja. Lisäksi työkuvaan kuuluu satunnaisia huolto- ja kunnossapitotöitä.

Prosessiteollisuudessa valmistetaan mm. lääkkeitä, panimotuotteita, polttoaineita, pesuaineita, kosmetiikkaa, maaleja, paperia ja pakkauksia, vaneri- ja lastulevyä. Prosessiteollisuuden perustutkinnossa voi erikoistua biotekniikan, paperiteollisuuden ja kemianteollisuuden sekä saha- ja levyteollisuuden erilaisiin tehtäviin.

Prosessiteollisuuden ammattilaisena voit työskennellä:

Suosituksia alalle:

Sisältö

Tutkinnon kaikille pakolliset osat ovat käynnissäpito sekä tuotantoprosessit ja prosessin ohjaus. Lisäksi pakollinen tutkinnon osa muodostuu valittavasta osaamisalasta; biotekniikan osaamisala, kemiantekniikan osaamisala, metallinjalostuksen osaamisala tai paperiteollisuuden osaamisala.
Lisäksi kaikilla osaamisaloilla suoritetaan valinnaisia osia, jotka tukevat ammatillista suuntautumista. Valinnaisia tutkinnonosia, jotka voivat olla esim.

Prosessinhoitajaksi opiskelu sisältää:

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.

Huomio

YHTEISHAKU

Hakeutuminen

Tulossa perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishakuun 20.2.-19.3.2024 osoitteessa Opintopolku(siirryt toiseen palveluun)

HUOM. Opintopolun yhteishaussa EI VOI HAKEUTUA ammatilliseen peruskoulutukseen, jos on perusopetuksen jälkeen suorittanut ammatillisen perustutkinnon, muun ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon.

Jatkuva haku
Yhteishaun jälkeen mahdolliset vapaat paikat tulevat hakuun kaikille WinNovan verkkopalveluun.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena vähintään B1.1. 
Lisätietoja: Kielitaitotasot ja kokeet(siirryt toiseen palveluun)

Yhteyshenkilöt