Siirry sisältöön

Prosessiteollisuuden perustutkinto

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Prosessiteollisuuden perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Professorintie 5, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

HAKU PÄÄTTYNYT

Kohderyhmä

WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit hakeutua myös alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.

Tavoite

Prosessiteollisuuden tutkinto antaa valmiudet toimia eri alojen tuotannon työtehtävissä. Lisäksi työkuvaan kuuluu tuotantoon liittyviä huolto- ja kunnossapitotöitä.

Prosessinhoitajana voit työskennellä muun muassa kemianteollisuuden eri tehtaissa valmistaen esimerkiksi nikkeliä, kuparia, maaleja ja lääkkeitä. Lisäksi erilaiset veden- ja jätevedenpuhdistamot, energia-, lämpö- ja sähkövoimalaitokset, öljynjalostuslaitokset sekä elintarviketeollisuus voivat tulevaisuudessa olla sinun työpaikkasi.

Mahdolliset työtehtävät

Henkilökohtaiset ominaisuudet

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.

Sisältö

Prosessiteollisuuden perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 80 osaamispistettä ja valinnaisia 65 osaamispistettä.

Kaikille pakolliset tutkinnon osat

Prosessinhoitajaksi opiskelu sisältää:

Prosessiteollisuuden perustutkinto – ePerusteet (opintopolku.fi)(siirryt toiseen palveluun)

Valintaperusteet

Opiskelijavalinta tehdään pisteyttämällä hakijat kriteerien perusteella. WinNovassa käytetään seuraavia jatkuvan haun yhteisiä valintakriteereitä, joiden perusteella opiskelijavalinnat tehdään:

 Kielitaitovaatimus on B1.1

Kustannukset

Oppikirjat ja opiskeluvälineet

Hakeutuminen

Hakuajan ollessa käynnissä sivun ylälaidassa olevan Hae koulutukseen –kohdasta. Täytä lomake huolellisesti ja lähetä se ennen hakuajan päättymistä. Täyttämällä ja lähettämällä sähköisen hakulomakkeen suostut samalla siihen, että kaikki opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti. 

Hakuaika 19.2.24 – 12.04.2024

Haastattelut suoritetaan Teamsin välityksellä, kaikki haastatellaan. Haastattelukutsu lähetetään s-postin välityksellä. Haastattelut viikolla 17/18, 

Opinnot alkavat sovitusti HOKS:n mukaan, Elokuussa 2024

HAKU PÄÄTTYNYT

Yhteyshenkilöt

Hanna Salminen

Lehtori, Kone- ja tuotantotekniikka, Laboratorioala, Pintakäsittelyala, Prosessiteollisuus, Sähkö- ja automaatiotekniikka

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8094
Professorintie 5, PORI