Siirry sisältöön

Prosessiteollisuuden perustutkinto

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Perustutkinto
Toteutus
Päivä
Sijainti
Professorintie 5, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutuksesta järjestetään info TE-livelähetyksenä keskiviikkona 20.9.2023 klo 10.00. Kerromme lähetyksessä lisää Prosessiteollisuuden perustutkinto tai tutkinnon osia-koulutuksesta ja vastaamme kysymyksiisi. Pääset mukaan seuraamaan lähetystä tähän päivitettävän linkin kautta. (Huom! Linkki livelähetykseen päivittyy myöhemmin).

Tavoite

Prosessiteollisuuden perustutkinto antaa valimiudet toimia prosessinhoitajana eri teollisuuden työtehtävissä. Prosessinhoitajana voit työskennellä muun muassa kemianteollisuuden eri tehtaissa valmistaen esimerkiksi nikkeliä, kuparia, maaleja ja lääkkeitä. Lisäksi erilaiset veden- ja jätevedenpuhdistamot, energia-, lämpö- ja sähkövoimalaitokset, öljynjalostuslaitokset sekä elintarviketeollisuus voivat tulevaisuudessa olla sinun työpaikkasi.

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet toimia eri alojen tuotannon työtehtävissä. Lisäksi työnkuvaan kuuluu tuotantoon liittyviä huolto- ja kunnossapitotöitä. Koulutuksen aikana suoritetaan prosessiteollisuuden perustutkinnosta tutkinnon osia tai koko tutkinto, mikäli työllistyminen sitä edellyttää. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi työkokemus ja osaaminen.

Koulutus on suunnattu alasta kiinnostuneille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet päivittämään osaamistaan ja työllistymään. Aiempaa kokemusta ei vaadita. Opetus on suomenkielistä. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille, 20-vuotta täyttäneille Satakunnan TE-toimiston tai Porin seudun työllisyyden kuntakokeilun työnhakijoille, joiden työnhaku on voimassa, ja jotka ovat kiinnostunteet prosessiteollusuuden alasta.

Sisältö

Koulutus toteutetaan päiväopetuksena, sisältäen sekä teoriaopintoja, käytännön laboratorioharjoituksia, harjoittelua sekä mahdollisesti myös oppisopimuskoulutusta.

Prosessinhoitajaksi opiskelu sisältää mm.
· prosessin valvontaa, ohjausta ja säätöä automaatiojärjestelmillä
· kunnossa- ja käynnissäpitotöitä sekä laitetuntemusta
· tuotantoprosessien hallintaa
· näytteenottoa ja laadunvalvontaa
· yhteisten tutkinnon osien opiskelua siltä osin kun osaamista ei voida tunnustaa aikaisemmista opinnoista

Valintaperusteet

Motivaatio alan opiskeluun ja kiinnostus työllistyä alalle. Vaadittava Suomen kielen kielitaitotaso B1.1 ja se testataan haastattelujen yhteydessä. (Winnovassa järjestetään tarpeen mukaan kielikoe)

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta
-WinNova, Koulutusvastaava Hanna Salminen, hanna.salminen@winnova.fi p. 044 455 8094
-Hakupalvelut, 044 455 8500, hakupalvelut@winnova.fi

Lisätietoa koulutukseen hakemista ja koulutuksen aikaisista etuuksista
– TE-toimiston koulutusneuvonta: 0295 020 702
– Satakunnan TE-toimisto Noora Häyhtiö, 0295 045 103, noora.hayhtio@te-toimisto.fi

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen pal-veluun) tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun), jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan 2.10.2023 mennessä Haussa oleva työvoimakoulutus – Haku hakutekijöillä (te-palvelut.fi)(siirryt toiseen palveluun)
Perustele hakemuksesi huolella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Valinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valintahaastattelupäivät ovat 18.10.2023 ja 19.10.2023, paikka ilmoitetaan kutsussa.
Voit seurata hakemuksesi tilannetta reaaliaikaisesti ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valintatietosi osoitteessa tyomarkkinatori.fi / oma-asiointi –> koulutushakemukseni tilanne. Näin saat nopeasti tiedon tilanteestasi koulutushaun kannalta mm. näet mahdollisen esivalintaan liittyvän haastattelukutsun.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutus-hakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §). Huom! Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta sinun tulee huolehtia, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Yhteyshenkilöt

Juhani Nygren

Koulutuspäällikkö, Kone- ja tuotantotekniikka, Laboratorioala, Pintakäsittelyala, Prosessiteollisuus, Rakentaminen, Sähkö- ja automaatiotekniikka, Talotekniikka

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8443
Satamakatu 19, RAUMA